יום שבת, 4 בפברואר 2017

מאפינס ריבת חלב.




דומה כי קמחי הפרימיום של שופרסל הכניסו אותי בסופ"ש הזה למטבח והרגשתי כייף אמיתי לפנק את המשפחה ולאפות גם מאפינס ריבת חלב. לרוב אני מעדיפה את אפיית המאפינס על פני עוגה כי הם מהירי הכנה. בנוסף לתבנית השקעים אני משתמשת במנזטים מה שמעניק להם מראה חגיגי ואין שמחה ממני כאשר אני שומעת אותם מסלון בשלב התה, המתוקים והפיצוחים .

 "ג'ניב! מתחלקים במאפינס?אומרת הבכורה לאחיה הצעיר.
ככה זה תמיד. לא משנה כמה מאפינס הם יאכלו באמת, בראשון הם תמיד אוהבים להתחלק ואחר כך גם להתקוטט בכייף על החלק היותר טוב שלא באמת קיים... 





 








המרכיבים
כוס ריבת חלב שופרסל
מחית משתי בננות רכות
½ כוס שמן
ביצה בגודל
2 כוסות קמח חיטה רך פרימיום שופרסל
½ כוס סוכר
½ כפית סודה לשתייה 1 כפית תמצית וניל



ההכנה
 מחממים את התנור בחום של 180 מעלות.
מרפדים תבנית שקעים עם מנזטים
בקערה רחבה או במקסר על מהירות בינונית מערבבים יחד את ריבת החלב הבננות, השמן, הביצה ותמצית וניל. (להימנע מערבול יתר!)
בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים: קמח החיטה הרך , הסוכר והסודה לשתייה
מעבירים בהדרגה  את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים במרית.
ממלאים את המנזטים אשר הנחנו בתבנית השקעים
אופים בחום של 170-180 מעלות עד 25 דקות לקבלת גוון זהוב בתנור שחומם מראש.
לצנן על גבי רשת ולהגיש. 














ריקי ברוך 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה