אני זוכרת בילדותי את הפעם הראשונה שאכלתי תירס טרי היישר מהשדה. אבא שתל מאחורי החממה שורה שלמה של זרעי תירס וכולנו חיכינו שיגיע הרגע והיבול יניב פרי.
כשהגיע הרגע קטפנו אותם טריים ורעננים ואמא בקשה שנקלף את כל העלים והשערות בחוץ בלי לעשות לכלוך, כי המים כבר רותחים בסיר...
כשקלחי התירס היו מוכנים אכלנו אותם חמים בתוך העלה הירוק העוטף אותם ולפעמים גם עם קצת שערות שנשארו במים כי לא קלפנו אותם כמו שקולפים בתעשייה המעובדת.
זוכרת עד היום את העם שלא הצלחתי לשחזר מעולם.
השבוע כשקלחוני התירס של סנפרוסט הגיעו להתנסות הכנתי אותם בתנור עם שמן זית ועשבי תיבול והגשתי לארוחת הערב המשפחתית. כשההתלהבות היתה גדולה החלטתי להכין גם לביבות כי טעמו של התירס היה מושלם והוא חומר גלם נהדר ללביבות מהירות הכנה.
המרכיבים
2 כוסות גרעיני תירס מקלחוני תירס במתיקות עדינה של סנפרוסט
3 כפות קמח תופח
ביצה
חצי כוס גבינה קשה מגוררת לפי בחירה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח
ההכנה:
להפשיר את הקלחונים בהתאם להוראות של גבי השקית-במים חמים
באמצעות סכין חדה לנקות את הקלחים עד שמתקבלת כמות של שתי כוסות גרעיני תירס
להכניס לקערה עם כל החומרים ולערבב לעיסה אחידה
לשמן מחבת עם מעט שמן ולהעביר כפות עיסה למחבת
לשטח אותן עד דק ולטגן קלות משני הצדדים
להגיש חם עם סלט ירקות.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה