את עוגת הפרג של אמא כולנו אוהבים. הסוד הגדול של אמא שהיא מקפידה לאפות אותה רק פעם בשנה בתקופה שבין ט"ו בשבט לפורים "כי יש בה יותר מידי ביצים... " ביום המיוחל כשמגיעים בשבת אל ההורים במושב והעוגה מוכנה, מתיישבים סביב מדורת השבט-השולחן העגול המסורתי ועם המון ממתקים ופיצוחים כוסות תה וקפה "מיישרים" לאט לאט ובהתמדה את העוגה.
ושימו לב כי יש חוק: לא פורסים אף לא פיסה לפני שכולם מגיעים...
עוגת פרג מושחתת לפורים
המרכיבים
7 ביצים מופרדות
2 כוסות
פרג טרי טחון ( לטחון רק לפני השימוש)
כוס סוכר
2 כוסות קמח לבן בהיר של הטחנות הגדולות
(אפשר להחליף כוס קמח אחת בקמח שקדים)
כפית קינמון
סירופ
200 מ"ל שמנת מתוקה
שני שליש כוס סוכר דמררה
100 גרם חמאה
כוס פלחי שקדים
ההכנה
מחממים תנור ומשמנים תבנית עגולה 26
בקערת המיקסר מערבלים את חלמוני הביצים עם סוכר במשך 5 דקות עד שתתקבל
עיסה בהירה
מוספים בהדרגה את הפרג, הקינמון וקמח וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת
אחידה.
מקציפים בקערה נפרדת את כל החלבונים עד לקצף קשה ומקפלים בעדינות לתוך הבלילה.
יוצק את הבלילה לתבנית אפיה משומנת
אופים במשך 45-50 דקות, עד שהקיסם המוכנס למרכזה יוצא נקי.
הסירופ: בקלחת על הכיריים בחום בינוני תוך ערבוב מתמיד מחממים- שמנת מתוקה, סוכר וחמאה 7-10דקות, עד
שהתערובת מסמיכה.
לוקחים שיפוד עץ ומחוררים מעל העוגה בכמה נקודות.
יוצקים את הסירופ ומפזרים את
השקדים הפרוסים.
טחנת הקמח הוותיקה 'הטחנות הגדולות של א"י' מחיפה, מציעה לכבוד חג פורים אריזה חגיגית ומיוחדת לקמח חיטה
לבן בהיר, בעיצוב מיוחד בסגנון רטרו, שעל גביה מתכון מעולה להכנת אוזני המן במילוי
אגוזים.
כמו כן, לכבוד החג,
תשווק "הטחנות הגדולות של א"י" מהדורה מוגבלת של קופסת פח מהודרת
בעיצוב חגיגי תואם לאריזת הקמח, לאחסון נוח ופרקטי של קמח לאורך כל השנה.
אריזת הקמח לחג פורים
נמנית על סדרת "החגים" המיוחדת שהשיקה החברה, הכוללת חמש אריזות של קמח בעיצוב
מיוחד לחגי ישראל – ראש השנה, חנוכה, פורים, שבועות ויום העצמאות. הסדרה זכתה בפרס
הזהב לשיווק בתחרות האריזות העולמית היוקרתית WorldStar Packaging
Award , לשנת 2015.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה