"בצק שמרים" טרי הוא נקודת פתיחה ראויה לפיצה מושלמת.
עד היום אני פוגשת מי שלא ממהרים להתמודד עם הבצק, זמן ההמתנה וה"פחד משמרים" מונעים מרבים לאכול פיצה נהדרת. גם כשאני שבה ומציינת ששפע האפשרויות שיש לנו היום בהכנת הבצק אינם מצדיקים את החששות.
השבוע הגיע להתנסות תערובת להכנת בצק שמרים בחמש דקות בלבד-חדש מבית אסם.
כל היתרונות להכנת בצק לפיצה דקה עם מינימום השקעה ואפס סיכונים.
פיצה על לבנים
המרכיבים
שקית - 650 גרם תערובת להכנת בצק שמרים בחמש דקות-אסם
8 כפות שמן זית
1.5 כוסות מים כפית מלח
צנצנת רוטב עגבניות קלאסי של אסם
גבינה מגוררת
תוספות לבחירה: בצל, פלפל, תירס, פיטריות, זיתים,אנשובי.
ההכנה:
מחממים תנור מראש
בקערת המקסר לשים את כל מרכיבי הבצק למשך 2-3 דקות, הבצק יוצא מעט דביק.
מקמחים מעט ומתפיחים במשך 5 דקות.
מרדדים את הבצק על גבי תבנית פיצה עגולה מרופדת בניר אפיה
מוסיפים את רוטב העגבניות ואת התוספות, מפזרים גבינה מגוררת.
מכניסים לתנור לחום גבוהה על גבי אבן שמוט לאפיה של 5-6 דקות עד שהגבינה מבעבעת.
מוציאים ונהנים.
הבצק מוכן להתפחה צהירה
5 דקות אחרי התפיחה והתוצאה מהירה
רוטב עגבניות קלאסי של אסם הישר מהצנצנת אל הבצק+תוספות
האבן מתחממת
מבעד לחלון התנור
עכשיו שיש לנו תערובת להכנת בצק שמרים בחמש דקות-אסם. נגמרו לכולם התירוצים.
אחרי שתכינו פיצה בבית לא תחשבו שקיימת בכלל אופציה אחרת...
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה