האמת היא שלא חג ולא ארוע מיוחד צריכים להיות תרוץ להכנתם של הקטנים והמשובחים האלו שטעמם מושלם בכל שעה ביום והם נחטפים חמים מהתבנית עוד לפני שהספקו להתקרר.
אני אוהבת להגיש אותם בברנץ, בארוחת ערב קלה, באירוח חלבי לצד ביצה קשה, גבינות וירקות טריים בכל הצבעים. הכנתם מהירה וטעאמם משובח.
המרכיבים
- חבילת בצק עלים חמאה של מעדנות
- למלית:
- 200 גרם גבינה לאפיה 9% השף הלבן של תנובה
- 3 כפות גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי השף
הלבן של תנובה
- חופן טבעות מבצל ירוק טרי
- חצי כפית תערובת עשבי תיבול
- 100 גרם גבינת צ'דר כתומה מפוררת גס
- חלמון ביצה למריחה
- זרעונים שונים לזרות מעל- גרעיני חמניה, שומשום, קצח או זרעי
פשתן.
- להגשה- לצד קרם פרש של השף הלבן.
ההכנה
להעביר
את בצק העלים ערב קודם למקרר לצורך הפשרה איטית
לרדד את העלה ולחתוך לרוחבו פס
ברוחב הרצוי. אני חתכתי למנות קטנות כך שמכל פס רוחב הכנתי 4 מרובעים שהם 4 מנות
לערבב את כל מרכיבי המלית ולהניח במרכז כל מרובע כפית שטוחה של המלית
סגור למשולש
ולהעביר לתבנית מרופדת בניר אפיה
להבריש חלמון ביצה לפזר מעל שומשום
לאפות עד הזהבה ולהגיש עם סלטים, ירקות,גבינות או בתוספת קרם פרש של השף הלבן.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה