יום שלישי, 16 במאי 2017

לחם שקדים וחמוציות




השבוע לרגל ובו של החג הכי לבן בשנה חג השבועות, לקחתי חלק בסדנת אפייה חגיגית (תרתי משמע) עם השף קונדיטור ליאור משיח למוצרי האפיה של חברת מיה. שנים שאני משתמשת במוצרי החברה ולא רק לאפיה. הם אייכותיים, מחירם הוגן וזמינותם מקלה עלי בכל מתכון.









בין המאפים החגיגים שהתנסנו בהם בסדנה היה לחם השקדים והחמוציות. לחם שהכנתו קלה וטעמו משובח. הטיפים שהעניקה לנו ליאור משיח והאהבה הרבה שלמדתי להעניק לבצק בתהליך הכנתו גרמו לי לחזור ולהכין אותו בבית לקראת חג השבועות.









הכנתו של הלחם דורשת הכנה מוקדמת של פוליש - מחמצת שיש להכין 14 שעות מראש. 
פוליש
200 גרם קמח
200 מ"ל מים
0.54 גרם שמרים יבשים

מערבבים יחד את כל החומרים ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר במשך 14-18 שעות

הבצק
400 גרפ פוליש
400 מ"ל מים
220גרם חמוציות "מיה" (חצי שעה לפני הכנת המתכון יש להשרות אותן במים ולסנן)
10 גרם שמרים טריים או 3 גרם שמרים יבשים
1100 גרם קמח לחם
40 גרם קמח דורום
36 גרם מלח
6 כפות סילאן טבעי "מיה"
220 גרם שקדים "מיה"























ההכנה
חצי שעה לפני הכנת הלחם משרים את החמוציות המים ומסננים
במקסר עם וו לישה שמים פוליש, שמרים, מים, את מי החמוציות שסננתי (ללא חמוציות)והקמחים.
לשים 5 דקות ומשאירים למנוחה של 10 דקות
מוסיפים סילאן וממשיכים ללוש 6 דקות נוספות
מוסיפים מלח, שקדים, וחמוציות ולשים 4 דקות נוספות
מעבירים לקערה משומנת קלות למנוחה של חצי שעה
מחלקים לככרות של 650 גרם כל אחד, מכדררים ונותנים ללחם לנוח
יוצרים את צורת הכיכר ( כמו בסרטון) מסדרים על מגש ועוטפים בניילון
נותנים שעה-שעה וחצי מנוחה
אנו בזקנו מים על גבי הלחם לפני האפיה
אופים בתנור 220 מעלות עם אדים 20-25 דקות 






חג שמח




ריקי ברוך





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה