יום שני, 15 במאי 2017

לזניה תרד






אני זוכרת שתקופה ממושכת נרתעתי מלהכין רוטב בשמל מתוך החשש שלא יצליח בדיוק באופן שאני רוצה. הדאגה שמא יווצרו גושים תוך כדי הכנת הרוטב מנעה ממנה לנסות. יום אחד החלטתי שלא עוד. עמדתי במטבח ועבדתי בהתאם להנחיות. מאז שניסיתי ופעלתי בהתאם להנחיות קצרתי הצלחות והטעמים היו בהתאם.

השבוע החלטתי לוותר על רוטב העגבניות לטובת הלזניה. ריח חג השבועות שכבר "נמצא באויר" הזכיר לבני הבית שזמן רב לא היתה כאן לזניה ירוקה והגיעה העת להכינה.
אני אוהבת תרד ומשתמשת לרוב בתרד טרי. הוא קל לטיפול וטעמו משובח מהתרד הקפוא, אם כי למי שאין  את האופציה של התרד הטרי יוכל בהחלט להשתמש בתרד קפוא בכמות הזהה לרשומה במתכון. 









  
המרכיבים:
 חבילת דפי לזניה- אני השתמשתי בדפי LA PASTA
 בצל קצוץ
 שיני שום קצוצות
 כפות שמן זית
 ק"ג תרד חלוט קצוץ גס
 מלח, פלפל, אגוז מוסקט
100 גרם גבינה בולגרית מגוררת 

לרוטב:
 50 גרם חמאה
 3  כפות קמח
 4 כוסות חלב
 כוס ושליש גבינת פרמזן
לבחירה- גבינת צ'דר מגוררת 








ההכנה: 
במחבת רחבה מאדים בשמן את הבצל והשום. מוסיפים את התרד, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. 
מצננים ומוסיפים לתערובת את הבולגרית המגוררת.

להכנת רוטב בשמל - מטגנים את הקמח בחמאה מערבבים כל העת.
מנמיכים את האש ומוסיפים את החלב בזרם דק, תוך בחישה.
מביאים לרתיחה ומבשלים להסמכה.
מורחים שכבה אחידה של רוטב בשמל בתחתית תבנית חסינת חום
מרפדים בעלי לזניה
מניחים מעל דפי הלזניה מחצית מכמות התרד ומפזרים מעליו פרמזן.
יוצקים מהרוטב וחוזרים על אותם שלבים בשכבה נוספת.
מניחים עלי לזניה, יוצקים רוטב בשאמל ומפזרים פרמזן (אני הוספתי גם קצת גבינת צ'דר מגוררת)

אופים 180 מעלות 45 דקות.  







קראת חג השבועות מציעה חברת "תומר", המתמחה בייבוא ובשיווק מוצרי מזון, סדרת מוצרים איכותיים בתחום המטבח האיטלקי, תחת המותג LA PASTA, בהם: 
פסטה: סדרת פסטה משובחת העשויה 100% חיטת דורום, וכוללת 7 צורות – ספגטי, פרפלה, פוזילי, פנה ועוד. כשרות בד"ץ מהדרין. הפסטה מוצעת במבצע לחג: 4 אריזות ב- 10 ₪ בלבד, או 3 ₪ ליחידה. (משקל אריזה - 400 גרם)
  
קנלוני: גלילי פסטה איכותיים למילוי, עשויים מקמח סמולינה מחיטת דורום. מחיר: 8 ₪ לאריזה של 250 גרם. כשרות – בד"צ בית יוסף.

לזניה: דפי פסטה להכנת לזניה, עשויים מקמח סמולינה מחיטת דורום. מחיר: 10 ₪ לאריזה של  500 גרם.  כשרות – בד"צ בית יוסף.

ניוקי: סדרת ניוקי (כופתאות) בטעם ביתי, המוצעים במגוון טעמים: ניוקי תפוחי אדמה, תפוחי אדמה עם תרד, ניוקי ב-3 צבעים – תפוחי אדמה, תפוחי אדמה עם תרד, תפוחי אדמה עם עגבניות, תפוחי אדמה עם דלעת ומיני ניוקי תפוחי אדמה. מחיר: 10 ₪ לאריזה של 500 גרם. כשרות – באישור הרבנות.


רוטבי עגבניות לפסטות ב-3 טעמים מעולים: רוטב עגבניות עשיר קלאסי, רוטב עגבניות  עם שום קלוי על האש, ורוטב עגבניות עם בזיליקום. מחיר: 15 ₪ לצנצנת של 680 גרם. כשר פרווה בהשגחת ה-O.K ובאישור הרבנות הראשית.
  
מוצרי עגבניות איכותיים, הכוללים 2 סוגים: עגבניות שלמות מקולפות במיץ עגבניות ועגבניות חתוכות במיץ עגבניות. מחיר: 5.50 ש"ח לקופסה של 400 גרם. המוצרים מוצעים גם במארזי שלישייה במחיר של 15 ₪ למארז. כשרות: בד"צ בית יוסף.

עוד לקראת הית מחברת תומראריזת ענק של 1 ק"ג פסטה, במותג האיכות האיטלקי REGGIA, במחיר אטרקטיבי של 6 ₪ בלבדכמו כן, תשווק "תומר" לחג אריזות 500 גרם של פסטה REGGIA במבצע מיוחד: 3 יחידות ב-10 ₪ בלבד להשיג ברשתות השיווק.










ריקי ברוך






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה