את מנת הטאפס הזו הכרתי לראשונה בבית אחותי במושב באחד ממפגשי המשפחה שערכנו ממש לאחרונה. מנות הפתיחה שהיא ובעלה מגישים יהיו תמיד מושקעות, יצירתיות וישלבו חומרי גלם " שגרתיים משהו" למנה ייחודית וטעימה.
השבוע הגיעו להתנסות נקנקיות הגורמה של יחיעם ואני בחרתי לשתף אתכם במנת פתיח מרעננת. מנה קלת הכנה, מרשימה, טעימה ומאוד שהופכת לסוג של טאפס חגיגי שמתאים לכל מטרה, ארוח, או ארוחה.
בימים אלו משיקה חברת יחיעם סדרת נקניקיות גורמה שהן פרי של שיתוף פעולה עם WIESENHOF קונצרן המזון הגרמני ואני בחרתי להפוך את הגורמה לגורמה פלוס ולשתף אתכם במתכון - טאפס נקניקיות שלא טעמתם.
החומרים למנה:
*חבילת כוסיות קטנות כמו של קינוחים
טחינה תוצרת בית - על בסיס טחינה גולמית - אני משתמשת תמיד בטחינה של אחוה
חבילת נקניקיות אני השתמשתי נקניקיות של יחיעם.
רוטב עגבניות
לרוטב:
3 עגבניות רכות מרוסקות ללא קליפה
עירית קצוצה
פטרוזליה קצוצה
שום טרי כתוש
קוביות קטנות מאוד של חצי פלפל חריף ירוק
מלח
מעט שמן זית
להכנת הטחינה יש לערבב טחינה גולמית עם מעט שום, מים, מלח ולימון טרי סחוט - שכבת הבסיס
להכנת הרוטב: לערבב את כל מרכיבי הרוטב בקערה רחבה ולהוסיף לכל כוסית טאפס מעל לטחינה כשכבה שניה.
לצלות את הנקניקיות השלמות "על האש" ולחתוך לצורות לא אחידות להוסיף כשכבה שלישית.
להגיש מיד.
שלושה סוגי נקניקיות הושקו זה מכבר בסידרה - וינר, קנאקרס וקרקובר. הסדרה מיוצרת מבשר עוף, הודו ובקרומתובלות לפי מתכון וידע גרמני. נתחי הבשר איכותייםורמת החלבון גבוהה מעניקה להן מרקם בשרי מיוחד.
נקניקיות הקנאקרס מעולות על האש, הקרקובר יתאימו לתבשלים והוניר הן פתרון לארוחה קלה בלחמניה או בצלחת בתוספת סלטים. האמת היא שנקניקיות נהדרות עם כל דבר.
מחיר מומלץ 14.90-15.90 לאריזה.
ותודה לרותם וארז 💗שאין כמותם!
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה