יום שני, 29 במאי 2017

פשטידת בצלים וגבינות - כל השלבים




פשטידות אינן מנת חלקו של חג השבועות בלבד. כל בראנץ , ארוחת ערב משפחתית או אירוח, מהווים סיבה מצויינת להכניס לתנור פשטידה ולהגיש לצידה סלט ירקות רענן. 





אנספור פשטידות בשילובים שונים יכולות להיות מעדן מזין ומושלם. מי שיעדיף להכין במרכיבים דיאטטים יותר יוכל להנות מפשטידה משביעה ולא פחות טעימה. 
הבקר הכנתי פשטידת בצלים וגבינות ולא יכולתי שלא לשתף אתכם בתוצאה הנהדרת.
















המרכיבים
קלתית בצק עלים קנוי אפוייה באופן חלקי
טבעות זיתים שחורים לקישוט

תערובת הגבינות 
3 בצלים גדולים - פרוסים דק ואחיד במעבד מזון מאודים במעט שמן זית 
טבעות מחמישה גבעולי בצל ירוק 
2 ביצים
כף אבקת מרק בצל
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
200 גרם צפתית מגוררת
100 מ"ל קרם פרש
100 גרם גבינה לבנה 5% 
כף קמח תופח




ההכנה
משמנים תבנית בספרי שמן ומניחים שכבה דקה של בצק עלים ואופים עד הזהבה חלקית

על הכיריים בסיר מאדים את פרוסות הבצל עם מעט שמן זית
מוסיפים כף אבקת מרק בצל
מוסיפים את הבצל הירוק ומכבים את הלהבה. מצננים מספר דקות 
מוסיפים את כל הגבינות בהדרגה ואת הביצים ומאחדים את העיסה
מוסיפים כף קמח ומערבבים. 

מעבירים את תערובת הגבינות והבצלים על גבי קלתית הבצק 
מיישרים, מקשטים עם זיתים שחורים ( כל קישוט אחר אפשרי) 
אופים 200 מעלות 50 דקות לערך
מגישים עם סלט ירקות 
















ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה