יום שבת, 27 במאי 2017

קרם בואריה


חג השבועות הוא חג חקלאי לכל דבר. טקס הבאת הביכורים הוא אחד מהטקסים היפים שאני זוכרת מימי ילדותי במושב. 
דומה כי מה שהפך עם השנים ללב החג - מאכלי חלב וגבינות, הוא רק תוצר לוואי לשווק אגרסיבי, באופן שהפך אותו למושא צביונו המרכזי של החג.





 




שנים רבות שאני מכינה את קרם הבוואריה הזה. אפשר להכין אותו בוואריאציות שונות
ניתן להוסיף תחתית של בסקויטים או בישקוטים, לפזר אגוזי מלך או פקאנים שבורים, לגוון במעט קפה תות שדה, פיסטוק, שוקולד כיד הדימיון הטובה. 
המתכון טעים מאוד ויש להקפיד על שלבי ההכנה בהתאם להוראות.

מומלץ למי שאוהב את הקציפה האורירית הזו עם או בלי סירופ שוקולד.







המרכיבים ל 12 מנות 
4 ביצים
14 גרם ג'לטין 
כוס ורבע חלב 
1 כף קורנפלור
שני שליש כוס סוכר
כפית תמצית וניל
כף קוניאק (לא חובה)
2 כפות סוכר
מיכל  שמנת מתוקה
פקאנים שבורים לקישוט 











ההכנה:
1. להפריד את הביצים ולהעביר את החלבונים לקערת ההקצפה 
2. להמיס את הג'לטין ברבע כוס מים קרים ולערבב היטיב
3. בסיר קטן לערבב בכף עץ את החלמונים, החלב הקורנפלור והסוכר. 
4. להניח על אש נמוכה, לערבב כל הזמן להוסיף את הג'לטין, להמשיך לערבב עד הסמכה.
התערובת צריכה להגיע כמעט לרתיחה (בערך 5-7 דקות, זכרו אם היא תרתח יווצרו גושים) 
עתה יש להסיר מהלהבה ולהמשיך לערבב עד שהתערובת מצטננת (שלב חשוב ביותר אחרת יווצרו שתי שכבות נפרדות כאשר נוסיף את החלבונים. 
ניתן להכניס את הסיר הקטן לתוך קערה עם מים ולערבב כך הצינון יגיע מהר יותר)
5. להקציף את החלבונים לקצף חזק ויציב עם 2 כפות סוכר.
6. להוסיף רבע מכמות הקצף לסיר הצונן של החלמונים ולערבב לאט ובעדינות.
7. להעביר את כל תערובת החלמונים לקערת החלבונים ולהמשיך לערבב בתנועות קיפול עדינות אד איחוד התערובות. 
8. להקציף את מיכל השמנת המתוקה ולהוסיף בעדינות לתערובת החלבונים-חלמונים.
9. להעביר לתבנית פיירקס גדולה, לפזר פקאנים גרוסים גס ולכסות בניר נצמד
10 לצנן לילה שלם לפני ההגשה. 

להגיש עם רוטב שוקולד או רוטב פירות. 





ריקי ברוך








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה