יום שלישי, 1 בדצמבר 2020

עוגיות שוקולד צ'יפס בגנאש קקאו

           





חנוכה מתקרב ומספק לי עוד סיבות להכין עוד מיני מתוקים אבל האמת היא שאני אוהבת להפליא בהם כל ימות השנה וחנוכה הוא רק תירוץ נוסף להכין שוב עוגות, עוגיות, מיני מתיקה וסופגניות, וליפות אותם בקישוטים של מימונ'ס.

 לקראת חנוכה וממש בימים אלו משיקה חברת "מימונ'ס" מבחר קישוטים, מליות ותערובות לאפייה. בין מוצרי maimon's המיוחדים לחג: מלית תות שדה 45% פרי (400 גרם), מלית למריחה ואפייה, טעימה במיוחד, בעלת מרקם נוח לשימוש, שומרת על יציבות בזמן האפייה, מתאימה לכל סוגי המאפים. לבבות, כוכבים וספרינקלס לקישוט (55-60 גרם), לקישוט עוגות, עוגיות, קאפקייקס, דונאסט, סופגניות ועוד. מיני מרנג בארבעה צבעים (60 גרם), קציפת חלבונים וסוכר לקישוט. מתאים למגוון עוגות, קינוחים וגלידות.

בנוסף, משיקה maimon's מוצר אפייה חדש - אבקת קקאו משובחת כהה המשמשת לאפייה, קישוט והכנת עוגות, עוגיות, שוקולדים וכן להכנת משקאות שונים. תימכר באריזת 150 גרם.




בניגוד לכל הציפיות ובמחשבה שהסופגניות הן הברור מאליו, בחרתי לנסות את אבקת הקקאו,(אני מתה על המרירות המיוחדת של אבקת הקקאו), ולהכין עוגיות משודרגות למתכון העוגיות שאני מכינה בדרך כלל.
מבחינתי, כמו שפסח אינו רק מצה ומרור, חנוכה אינו רק סופגניות ולביבות. בואו לטעום עוגיות בגנאש קקאו. 


 
עוגיות שוקולד צ'יפס בגנאש קקאו
חומרים לעוגיות 

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
כוס סוכר חום (אפשר קצת פחות)
כוס סוכר לבן
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
2 וחצי כוסות כוס קמח
כפית מלח
כפית סודה לשתיה
כפית אבקת אפייה
2 כוסות שוקולד צ'יפס מימונ'ס 

לגנאש
250 מ"ל שמנת מתוקה
כף אבקת קקאו מימונ'ס
חבילת שוקולד מריר

ההכנה:
מחממים תנור מראש על 200 מעלות
בקערת המיקסר וו גיטרה מכינים את עיסת העוגיות
מערבבים יחד את החמאה והסוכרים. מוסיפים את הביצים והווניל.
מוסיפים את הקמח, המלח, הסודה לשתייה ואבקת האפייה ומערבבים על מהירות נמוכה עד שהעיסה אחידה.
עטיפים בניילון נצמד ומצננים שעתיים במקרר.
אחרי שעתיים מוציאים ומרפדים תבנית רחבה בניר אפייה
יוצרים עיגולים ומניחים ברווחים ע"ג התבנית, פוחסים כל עיגול ומפזרים שוקולד צ'יפס מעליו.
אופים 170 מעלות במשך 12-14 דקות. מוציאם גם אם הן לא קשות לחלוטין, הן תתקשינה בדקות הקרובות

להכנת הגנאש יש לחמם בקלחת את השמנת המתוקה. לכבות את האש ברתיחה ולערבב פנימה את השוקולד.
לקחת כל אחת מהעוגיות ולטבול מחצית ממנה בבגאש. להניח על גבי רשת או ניר אפייה.
ליהנות מכל ביס. 




                  


דומה כי ימי הקורונה מעודדים את בני הבית בכל הגילאים לצרוך מוצרי אפייה ביתיים, מתוך רצון ליהנות מהחוויה המשותפת, חדוות האפייה, דברי מתיקה והבילוי המשפחתי. חנוכה הוא הזדמנות נהדרת נוספת, לאפות בבית סופגניות ושלל מאפים, בעזרת מוצרי אפייה באיכות גבוהה המבטיחים תוצאה נהדרת".


maimon's הוא מותג מתמחה בתחום האפייה בבעלות תבליני מימון, חברת התבלינים המובילה והנמכרת ביותר בישראל. קונספט האפייה של maimon's נולד מתוך רצון לתת פתרון כולל של חומרי גלם איכותיים ומגוונים בתחום האפייה הביתית. כיום מוביל המותג את קטגוריית האפייה בישראל ופועל באופן מתמיד להעצמת חווית הלקוח, תוך פיתוח ושיווק מוצרים חדשניים ומרעננים. מוצרי maimon's מחולקים לקטגוריות שונות בהם מליות וממרחים, תערובות, משפרי אפייה, סירופים, קישוטים, שוקולדים, עזרי אפייה עוד, ובפיתוחם הושקעה מחשבה רבה על צורכי הצרכן ונוחיותו, תוך מתן דגש על טיב ואיכות המוצר והענקת פתרון כולל הן לאופה המקצועי והן לאופה הביתי.




כשר פרווה בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"ץ העדה החרדית.
מחירים מומלצים לצרכן: אבקת קקאו - 7.90 ₪ לאריזת 150 גרם; מלית תות שדה - 15.90 ₪ לאריזת 400 גרם; לבבות, כוכבים וספרינקלס לקישוט - 10.90 ₪ לאריזת 55-60 גרם; מיני מרנג ורוד - 14.90 ₪ לאריזת 60 גרם.

 


חג שמח














ריקי ברוך




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה