יום שני, 7 בדצמבר 2020

מרק אפונה וממרח אפונה ירוקה - כף בריאות לקראת החורף.

 


לקראת סוף השבוע כשהשמש שקעה לה מוקדם משרציתי... והשקיעה איתה את שארית החום שהיה באוויר העמדתי סיר רחב על הכיריים והכנתי מרק אפונה מהביל לטובת ארוחת הערב. הגשתי עם קרוטונים אותם אפיתי משארית חלה ישנה והגשתי למשפחה. 




מרק אפונה מהיר הכנה

1 בצל קצוץ
שמן זית לטיגון
גזר אחד מגורר 
3 שיני שום קצוצות
כמון, מלח, פלפל גרוס, 
כוס וחצי אפונה ירוקה אורגנית של תבואות 
2-3 ליטר מים רותחים
חופן עשבי תיבול טריים קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, שמיר קצוץ)


ההכנה
בסיר רחב שוליים ועמוק מטגנים את הבצל עד להזהבה במעט שמן זית. 
מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים לעוד 3 דקות תוך ערבוב בכף עץ.
לקראת סוף הטיגון מוסיפים את התבלינים למעט המלח.
מוסיפים את האפונה, מערבבים ויוצקים מים רותחים עד לכיסוי מלא של האפונה.
מבשלים על אש נמוכה כשעה ומערבבים מדי פעם. אם סמיך לכם מידי אפשר להוסיף מעט מים חמים עד חצי ליטר. 
לקראת סוף הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה/השמיר (משאירים מעט בצד לקישוט בעת ההגשה) ומלח לפי הטעם. מוזגים לצלחת עמוקה אם מעדיפים לקשט מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.






חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה "אפונה ירוקה אורגנית" – טעימה, מזינה ומשביעה, המתאימה להכנת נזידים, מרקים ותבשילים שונים. מהאפונה אפשר להכין גם ממרח נהדר עם טחינה ושמן זית וליהנות ממנו עם לחם, קרקר, פיתה, ואפשר גם למלא איתה טורטייה!
האפונה (או האפון המתורבת) היא קטנית, שממצאים ארכיאולוגיים מראים שנעשה בה שימוש כבר לפני כ-10,000 שנה. שרידיה הקדומים ביותר נמצאו בטורקיה, עיראק וישראל והיא נפוצה באירופה, סין והודו. חוקרי תנ"ך מעריכים שהיא מופיעה בספר ישעיהו בשם "חמיץ".

בנוסף לאפון המתורבת, צומחים בארץ עוד שלושה מיני בר: אפון מצוי, אפון קיפח ואפון נמוך. האפונה עשירה בחלבון, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.
כשרות: פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת הבד"צ בא"י מחזיקי הדת.
מחיר: 12.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.







"תבואות" מציעה מתכון לממרח אפונה ירוקה אורגנית עם טחינה, שמן זית כתית, שום ותבלינים

מצרכים:

1.5 כוסות של אפונה ירוקה אורגנית של "תבואות", שטופה ומסוננת (אין צורך להשרות)
1 בצל, קצוץ
שמן זית (רצוי כתית מעולה)
1 כוס טחינה גולמית איכותית
2-4 שיני שום, כתושות
מלח, פלפל לבן
מיץ מ 1/2 – 1 לימון
מים

להגשה: פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים, פפריקה מתוקה ו/או חריפה, פרוסות בצל לבן או סגול, צנוברים קלויים, פלפל חריף, שיפקה, זיתים, פיתות, קרקרים, זחוג ועוד.

אופן ההכנה:

לסנן את האפונה ולשים בסיר. להוסיף בצל. להוסיף מים עד שיכסו את פני האפונה + כ-6 ס"מ מעל. להביא לרתיחה ולכסות חלקית. להנמיך את האש ללהבה הכי נמוכה ולבשל כשעה, תוך שמירה על בעבוע עדין. לערבב מדי פעם. אם חסרים נוזלים – להוסיף מים רותחים

כשהאפונה התרככה, לסנן (לשמור את נוזלי הבישול). להעביר למעבד מזון ולטחון עם 2-3 כפות שמן זית, עד שמתקבל מרקם חלק

להוסיף טחינה, שום, מלח, פלפל ולימון. לטחון שוב. להוסיף עוד שמן זית לטעמכם ולתקן תיבול. אם המרקם סמיך מדי – אפשר להוסיף מעט מנוזלי הבישול ששמרתם בצד. אם המרקם דליל מדי – להוסיף עוד טחינה

להניח בקערה, לזלף מעט שמן זית ולימון ולהגיש עם אחת או כמה מהתוספות המוצעות
** גיוון: לחמם טורטייה כמה שניות במחבת. למרוח פס מהממרח ברוחב של כ-2 ס"מ, לגלגל ולסגור (כמו סיגר/אגרול). לחמם במחבת עוד כמה שניות. להגיש עם סלסה וטבסקו













ריקי ברוך



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה