בשנה האחרונה התאהבתי מחדש בפלפלים בטעמים. אין לי מושג מה י הסיבה אבל אימצתי את המבחר ואני מרבה להשתמש בהם ולהוסיף אותם לתפוחי אדמה אפויים, כרובית אפויה, אנטיפסטי, בשרים, שניצלים וכמובן סלטים.
חברת "נפטון" (1990), המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, מציגה אריזה חדשה לפלפלים הצבעוניים והטעימים - מטחנה קרמית מהודרת ונוחה להפעלה, שתייפה כל שולחן עליו תונח. "פלפל ארבע עונות" מתאים לתיבול של כמעט כל מנה: החל בעוף, בקר, הודו, דגים, ירקות ופשטידות וכלה במאפים מלוחים ופיקנטיים, סלטים ועוד. טעם התבלין ארומטי ועשיר ובהשוואה לפלפל שחור נטו – הוא אף מעט מתקתק. והאמת היא שהוא פשוט יפה - גם במטחנה וגם באוכל...
חברת "נפטון" (1990), המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, מציגה אריזה חדשה לפלפלים הצבעוניים והטעימים - מטחנה קרמית מהודרת ונוחה להפעלה, שתייפה כל שולחן עליו תונח. "פלפל ארבע עונות" מתאים לתיבול של כמעט כל מנה: החל בעוף, בקר, הודו, דגים, ירקות ופשטידות וכלה במאפים מלוחים ופיקנטיים, סלטים ועוד. טעם התבלין ארומטי ועשיר ובהשוואה לפלפל שחור נטו – הוא אף מעט מתקתק. והאמת היא שהוא פשוט יפה - גם במטחנה וגם באוכל...
המטחנה "פלפל ארבע עונות" מכילה אך ורק את ארבעת הסוגים והצבעים השונים של פרי הפלפל – שחור, ירוק, לבן ואדום. ארבעת הצבעים מסמלים את עונות השנה, ומכאן גם שם התבלין.
פלפל הוא צמח מטפס ממשפחת הפלפליים, שפירותיו מיובשים ומשמשים כתבלין. מקור כל הפלפלים - השחור, הלבן, האדום והירוק - באותו צמח: הם פשוט נקטפים בשלב שונה ומעובדים באופן אחר.
הפלפל השחור והמוכר מופק מפירות הבוסר הירוקים של צמח הפלפל, באמצעות בישולו לזמן קצר במים חמים ואז ייבושו. כך משחיר הפרי סביב הגרעין ומצטמק לשכבה דקה ומקומטת סביב הגרעין.
הפלפל הלבן - מופק עם הסרת אותה שכבה.
הפלפל האדום - הגרעין הבשל של הפלפל השחור.
הפלפל הירוק - פלפל שחור שנקטף טרם הבשלתו (בוסר).
כשרות - פרווה, בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים והרבנות הראשית באר שבע.
מחיר: 12.90 – 15.90 ש"ח.
להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסי השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.
פלפל הוא צמח מטפס ממשפחת הפלפליים, שפירותיו מיובשים ומשמשים כתבלין. מקור כל הפלפלים - השחור, הלבן, האדום והירוק - באותו צמח: הם פשוט נקטפים בשלב שונה ומעובדים באופן אחר.
הפלפל השחור והמוכר מופק מפירות הבוסר הירוקים של צמח הפלפל, באמצעות בישולו לזמן קצר במים חמים ואז ייבושו. כך משחיר הפרי סביב הגרעין ומצטמק לשכבה דקה ומקומטת סביב הגרעין.
הפלפל הלבן - מופק עם הסרת אותה שכבה.
הפלפל האדום - הגרעין הבשל של הפלפל השחור.
הפלפל הירוק - פלפל שחור שנקטף טרם הבשלתו (בוסר).
כשרות - פרווה, בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים והרבנות הראשית באר שבע.
מחיר: 12.90 – 15.90 ש"ח.
להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסי השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.
"נפטון" מציעה מתכון לסלט ירקות וגבינה מלוחה, בהשראת סלט יווני
מצרכים:
1 עגבנייה בשלה חתוכה לרבעים בינוניים
1 פלפל ירוק בהיר (רצוי שושקה)
4- 6 זיתים מסוג קלמטה
1 מלפפון קלוף, חתוך למרובעים בינוניים
1 בצל סגול קטן, חצוי ואז פרוס לרוחב
2- 3 נתחים של גבינה מלוחה (בולגרית או פטה. אפשר גם גבינת עזים)
שמן זית איכותי
פלפל ארבע העונות של "נפטון"
אורגנו
אופן ההכנה:
לסדר בצלחת מתאימה את הירקות: מלפפון, עגבניות, פלפל ובצל
להניח מעל את הגבינה ולפזר מעל ומסביב את הזיתים
למזוג על הכל שמן זית, ולתבל באורגנו ובפלפל 4 העונות
מצרכים:
1 עגבנייה בשלה חתוכה לרבעים בינוניים
1 פלפל ירוק בהיר (רצוי שושקה)
4- 6 זיתים מסוג קלמטה
1 מלפפון קלוף, חתוך למרובעים בינוניים
1 בצל סגול קטן, חצוי ואז פרוס לרוחב
2- 3 נתחים של גבינה מלוחה (בולגרית או פטה. אפשר גם גבינת עזים)
שמן זית איכותי
פלפל ארבע העונות של "נפטון"
אורגנו
אופן ההכנה:
לסדר בצלחת מתאימה את הירקות: מלפפון, עגבניות, פלפל ובצל
להניח מעל את הגבינה ולפזר מעל ומסביב את הזיתים
למזוג על הכל שמן זית, ולתבל באורגנו ובפלפל 4 העונות
סלט "פועלים רעבים" בטעם פלפל ארבע עונות
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה