יום רביעי, 23 בדצמבר 2020

טוסט מקסיקני (קסדייה) עם ממרח עגבניות ומוצרלה




האמת היא שהטורטיה כבר מזמן הפכה לחלק בלתי נפרד מהתפריט המשפחתי שלנו בשנה האחרונה. אנו נוטים לשלב אותה באופנים שונים. מטוגנת עם תוספות, קלויה במחבת או בתנור, מגולגלת עם גבינות, אבוקדו או ממרחים והעיקר עמוסת כל טוב.





קסדייה הוא טוסט מקסיקני 
העשוי מטורטייה ממולאת (גבינה, ירקות ותבלינים. לעתים מכינים עם בשר). מקובל להכינה עם שתי טורטיות שביניהן גבינה, או עם טורטייה אחת - שמקפלים לחצי. תוכלו לשלב את הקסדייה עם ממרח העגבניות וגבינת מוצרלה מעושנת בתוספת זיתים, פטריות, תירס, בצל מטוגן ועוד. 

חברת "נפטון" (1990), המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, רטבים וממרחים, משיקה  את "ממרח עגבניות בתוספת שמן זית". הממרח הטעים והאיכותי, המצטרף לסדרת הממרחים המשובחים של החברה, ישדרג כל טוסט, פסטה או כריך! הממרח פרווה, מתאים לכל מאכל והוא ללא מונוסודיום גלוטמט או צבעי מאכל. 
כשרות - פרווה, בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים והרבנות הראשית באר שבע.
מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח ל-180 גרם.
להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסני השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ. 



"נפטון" מציעה מתכון להכנת קסדייה עם ממרח עגבניות וגבינת מוצרלה מעושנת

מצרכים:
6 טורטיות קטנות או 3 גדולות
1 צנצנת "ממרח עגבניות בתוספת שמן זית" של נפטון
250 גרם גבינת מוצרלה מעושנת
מעט שמן זית
גיוון: פטריות שמפיניון פרוסות, גרגרי תירס, זיתים, בצל טרי פרוס, בצל מטוגן, רצועות פלפל קלוי, טונה ועוד



אופן ההכנה:

משמנים במעט שמן מחבת - שהקוטר שלה גדול מזה של הטורטייה. מחממים ומניחים במחבת טורטייה אחת
מורחים עליה ממרח עגבניות, ומפזרים גבינה מעל (אם רוצים אחת מהתוספות, מוסיפים בשלב זה). משאירים שוליים של 1/2 – 1 ס"מ מהקצוות
מכסים בטורטייה נוספת, ומהדקים מעט את הקצוות של שתיהן
מטגנים 2 – 3 דקות, עד שהטורטייה מזהיבה-משחימה. הופכים לצד השני, ומחממים עוד כ-2 דקות, להזהבה
חותכים באמצע או למשולשים, ומגישים

** אם מכינים עם טורטייה גדולה: מורחים את ממרח העגבניות רק על חצי מהטורטייה. מוסיפים את הגבינה, מקפלים את הטורטייה באמצע ומהדקים את הקצוות. מטגנים כמוסבר.
























ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה