יום חמישי, 23 במאי 2019

מי הזיז את הפיצה שלי?







כשהבן שלי חושב על פינוק לעצמו ולאשתו זה תמיד יגמר בסופו של דבר בפיצה. 
בכל פעם תהיה הפיצה בטעם אחר, בצורה מיוחדת ועם תוספות כיד הדמיון הטובה. במוצאי שבת האחרון הוא הרחיק לכת וקידם את בואה מהופעה בנגב עם לב של פיצה גבינות, בזיליקום והרבה תבלין פיצה שהקפיץ את המנה למקום אחר. למרבה הפלא הוא גם ערך שולחן וקרר את היין... 











דג אפוי עם רוזמרין 




חברת "נווה התבלין", המתמחה בייצור ושיווק תבלינים ותערובות תיבול מיוחדות, מציעה לכבוד חג השבועות תערובות תבלינים להכנת מטעמים לחג: תערובת תבלינים מיוחדת להכנת "דג עם רוזמרין"  ו"תערובת לפיצה" - הכוללת מבחר תבלינים להכנת רוטב עגבניות לפיצה ביתית. 

התבלינים ללא מנוסודיום גלוטמט, ללא צבעי מאכל וללא חומר משמר.



תערובת "דג עם רוזמרין" כוללת פפריקה מתוקה, מלח, כמון, כורכום, שום, רוזמרין ושמן קנולה.
היא מתאימה לתיבול דג שלם, סטייק דג או פילה, להכנה בתנור, במחבת, במולטי שף, בגריל או על האש.

תערובת "פיצה" כוללת זעתר, אורגנו, סוכר, כורכום, מלח, פפריקה מתוקה, אבקת שום, כמון, כוסברה ובזיליקום. ומתאימה לתיבול רוטב עגבניות המיועד לפיצה, טוסט, פשטידות ועוד. אפשר גם לפזר ישירות מעל הגבינה או הרוטב.

כשרות: בהשגחת בד"ץ בית יוסף.
מחיר: 10 ש"ח למשקל של 100 גרם.
להשיג ברשתות ובחנויות המובחרות.






"נווה התבלין" מציעה מתכונים להכנה עם התערובות:

פילה דג עם רוזמרין
 חומרים:
6 נתחים של פילה דג במשקל 100 גרם כל אחד או 3 במשקל 200 גרם כל אחד
6 כפות מיץ לימון
3- 4 כפות שמן זית
1.5 – 2 כפות תערובת "דג עם רוזמרין"


אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-200 מעלות בתוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון)
להבריש את נתחי הדג במיץ הלימון (אין צורך להשרות)
לערבב בקערית את שמן הזית ותערובת "דג עם רוזמרין"
להניח בתבנית תנור נייר אלומיניום ועליו נייר אפייה. להניח את נתחי הדג כשהצד של העור כלפי מטה. להבריש את הנתחים בתערובת התיבול
לצלות בתנור 10- 13 דקות (תלוי בעובי הנתח)

** אפשר לצלות במחבת מתאימה (למשל מולטי שף), כ-3 דקות מכל צד (תלוי בעובי הנתח)


סלמון צלוי 





מתכון להכנת רוטב לפיצה 
חומרים (לפיצה בגודל בינוני):

1 קופסה של עגבניות מרוסקות
1 כף רכז עגבניות
1 בצל בינוני, קצוץ
2 שיני שום קצוצות
4 כפות שמן זית
3 כפות יין אדום חצי יבש
1 כף תערובת תיבול לפיצה
** גבינת מוצרלה

אופן ההכנה:
לטגן את הבצל בשמן. אחרי כדקה וחצי להוסיף את השום. אחרי עוד דקה להוסיף את כל שאר החומרים - למעט הגבינה.
לבשל על אש בינונית נמוכה כ-25 דקות.
ברוטב אפשר להשתמש להכנת פיצה, טוסט, פשטידה, לזניה, פסטה ועוד.
אפשר גם לפזר את תערובת התיבול ישירות מעל הגבינה או הרוטב ולחמם עוד כמה דקות בתנור.
** אפשר לפזר מהתערובת ישירות על מאכל, תבשיל, פיצה או טוסט, עם או בלי גבינה צהובה.
































ריקי ברוך 





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה