יום שישי, 31 במאי 2019

עוגת גבינה מנוקדת-זהירות ממכרת...






במשפחה שלי מעדיפים עוגות גבינה קרות. הן נגישות ומצוינות במיוחד בעונת הקיץ. אמש אחרי שכולם התפזרו בסיום ארוחת הערב החלטתי שזו השעה להתבשם בעוגה חדשה. אני אוהבת לאלתר בהתאם למוצרים שעמדו לרשותי. הבחירה להשתמש בהם הביאה לתוצאה ממכרת- עוגה בטעם משובח ומראה מעורר תאבון






המרכיבים 
לקלתית ולשכבה עליונה
1.5 חבילות ביסקוויט סנדוויץ בטעם שוקולד במילוי קרם בטעם וניל אני השתמשתי בצ'וקטה. 
50 גרם חמאה מומסת 

למלית:
2 מיכלי שמנת מתוקה 32% או 38% (סה"כ 500 מ"ל)
חצי כוס (120 מ"ל) חלב קר
רבע כוס (50 ג') סוכר
5 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל (60 גרם)
250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

לקישוט בהגשה 
שוקולד מריר מומס עם כפית מים אני השתמשתי במריר 60% של צ'וקטה









ההכנה:
להכנת הקלתית מכניסים למעבד מזון 16 יחידות (1 חבילה של) בסקוויטי סנדוויץ עם 50 גרם חמאה מומסת ומפעילים בפולסים קצרים. משטחים בתבנית פיירקס ומהדקים.

מקציפים את השמנת המתוקה במשך כחצי דקה. מוסיפים חלב, סוכר, פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים בעזרת כף בתנועות קיפול. יוצקים את התערובת על הקלתית מפוררים מעל חצי חבילת בסקוויט סנדוויץ (חצי חבילה)
מכסים בניילון ניצמד ומצננים למשך לילה שלם.
לפני ההגשה ממסים שוקולד מריר ומקשטים מעל כל מנה בנפרד. 

חג שמח
את עוגת הגבינה המנוקדת לא תפסיקו ליישר...  















ריקי ברוך



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה