יום שני, 23 במרץ 2020

גרוש בלי חוש - ספר בישולים מקסים לגרושים ולרווקים שלא העזו עד היום...






הבחירה של בני הזוג להתגרש היא מביאה בהכרח לשינויים באורחות החיים  של שני הצדדים ויותר מכל בחייהם של ילדיהם שמאותו הרגע הופכים לכאלו שמתניידים בין שני בתים (במקרה הטוב) ונהנים משני העולמות.
לא אכנס כאן להשלכות של תהליך הגירושין אלא אביא את סיפורה המעודד של שרון פישר גרושה בת 45 אם לשני ילדים שבחרה להוציא לאור ספר בישולים נפלא המיועד בעיקר לגרושים ממין זכר שאינם בקיאים במלאכת הבישול את נאלצים להתמודד מול האתגר החדש לטובת ילדיהם.
בפה מלא אומרת שרון: "ההתעסקות באוכל מובילה לרוגע וסיפוק" ואני בהחלט מסכימה עם הקביעה,  ויתרה מכך היא מוסיפה  "שזו תכונה המושכת נשים" .




את ספרה הראשון ייחדה שרון פישר(45) למטבח, לבישולים, ולטעמים תוך שהיא משתפת את כולנו בסודות המטבח שלה. אני כמי שאינני פוחדת מהמטבח ועושה בו שנים רבות באהבה ותרפיה מברכת על ספר מקסים המביא את עוצמת הפשטות לקדמת חיי הגברים ולא רק המבקשים להיות אבות טובים יותר לילדיהם. 




הספר קליל, שמח ומזמין. כל המתכונים מלווים בתצלומים מרהיבים מעוררי תאבון. הוא נחלק לנושאים: סלטים - חמים וקרים. פסטה ורטבים לפסטה, אורז על סוגיו, תפוחי אדמה איך לא? דגים, בשרים בצורות הכנה שונות ועוגות. ההכנה לכל המתכונים קצרה, אינה דורשת מיומנות קודמת ומלווה ברשימת קניות שנחוצה לתחזוקת המטבח ה"מתלמד".
הספר נפלא לכל אחד ואחת וגם לסטודנטים, לרווקים ורווקות שאך יצאו לחייהם לאחר שנים רבות שהורגלו להתיישב מול צלחת מוכנה של אמא. 


דג במלח

עוף בשזיפים
לזניה

דג במחבת

דג בטריאקי


  
תפוחי אדמה אפויים באבקת בצל/ברוזמרין

קבלו הצצה למתכונים קלים מתוך הספר:

עוף בשזיפים
חומרים
חלקי עוף
צנצנת לפתן שזיפים
כף אבקת מרק

ההכנה
לשטוף את חלקי העוף ולהניח בתבנית
לערבב לפתן שזיפים עם אבקת מרק ולשפוך על העוף
להכניס לתנור 180טורבו
למשך שעה וחצי.

***

סלט תפוח אדמה
חומרים
4‏-5 תפוחי אדמה
4 ביצים
קופסת שימורי אפונה וגזר
10 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות
5 כפות מיונז
כף חרדל
מלח
פלפל שחור

הכנה
לבשל בסיר תפוחי אדמה ביחד עם ביצים שלמות. לאחר שתפוחי האדמה רכים, לצנן אותם, לקלוף אותם ואת הביצים. לחתוך הכול לקוביות ולהניח בקערה. כעת להוסיף שימורי אפונה וגזר, ומלפפונים חמוצים חתוכים. לערבב עם 5 כפות מיונז, כף חרדל, מלח ופלפל שחור.
***


משה בתיבה
חומרים
נקניקיות
בצק עלים חתוך לריבועים
ביצה טרופה
שומשום

ההכנה
לעטוף כל נקניקיה בריבוע בצק עלים 
למרוח ביצה טרופה
לפזר שומשום
לאפות 20 דקות בחום 180 מעלות.




אין אהבה כנה יותר מאשר האהבה לאוכל". ג'ורג' ברנרד שו
האוכל מדליק את הניצוץ בעיניים, מגביר את הדופק ומעורר התרגשות והפרשת ריר. לא כך צריכה להיות אהבה בין שני אנשים?
גָרוש בלי חוש הוא ספר בישול לגברים שמוצאים את עצמם "אבודים" במטבח. בעזרתו תלמדו להכין מאכלים טעימים, מהירים ומרשימים אשר מתאימים למבוגרים ולילדים כאחד. תוך כמה דקות, עם מעט מאוד התעסקות, תוכלו להגיש מנה הצגה.





גָרוש בלי חוש כתבה שרון פישר הוצאת ניב
מחיר מומלץ 119 ש"ח
לרכישת עותק דגיטלי הכנסו מכאן
לרכישה ישירה בחנויות הספרים ובאתר ההוצאה 
קרדיט צילומים - צילום ב4 עינים חגית ורויטל


































ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה