יום חמישי, 19 במרץ 2020

חזה עוף בלימון ומתכונים חגיגיים לפסח-נצלו ימי הבית להכנת מטעמים.





החיים בצל משבר הקורונה מכניסים אותי למטבח ומאפשרים לי לאלתר מנות חדשות שלא ניסיתי בעבר. זה נכון שהילדים לצערי לא יגיעו לשבת בהתאם להנחיות, אבל זה לא אומר שהשישי שלנו לא אמור להיות טעים וחגיגי כמו שאני אוהבת. אמש הכנתי את חזה העוף בלימון והתוצאה הייתה פריכה, נימוחה והשאירה טעם של עוד. ממליצה להגיש ולאכול מיד בתום ההכנה.





חזה עוף אפוי בלימון


מרכיבים
3-4 חזות עוף ללא עור


מרינדה
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
כפית תערובת לתיבול בטעם פלפל לימון של נפטון
1 כפית טחון שום
1/4 ציר עוף
2 כפות מיץ לימון
כפית שום כתוש
1 כף פטרוזיליה קצוצה
פרוסות לימון לקישוט הגשה 







ההכנה:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה 
מטגנים קלות את החזות משני הצדדים במחבת עם מעט שמן זית (מי שלא מקפיד יכל להוסיף גם כף חמאה) עד להשחמה .
מעבירים לתבנית חסינת חום ויוצקים מעל את כל המרינדה
אופים במשך  25 דקות ונזהרים שלא יתייבש. 
בזמן האפיה אפשר לצקת פעם-פעמיים מתוך הרוטב החם על החזה.
מוציאים מהתנור זורים פטרוזיליה, מקשטים בפרוסות לימון ומגישים עם אורז או תפוחי אדמה אפויים. 



את חזה העוף שהכנתי תיבלתי כמו תמיד בתבליני "נפטון".  לכבוד חג הפסח אני מציעה לכם לגוון את המתכונים והתבשילים בתבלינים, בממרים וברטבים שמציעה החברה. 
נפטון מציעה מגוון רחב של תבלינים ותערובות תיבול מעולים, ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל ומונוסודיום גלוטומט. המוצרים כשרים לפסח בהשגחת בד"צ בית יוסף.
מחירים: 9.90 – 12.90 ש"ח (לאריזות במשקל 100 - 150 גרם).
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות.

עוד מציעה נפטון שני מתכונים  שאני אמצתי לעצמי ומשתפת בשורות אלו
פילטים של דג אמנון ב"תערובת לתיבול פלפל לימון",
ותפוחי אדמה קריספיים ב"תערובת לתיבול פילדלפיה". 
המנות קלות להכנה, טעימות, ומעשירות את שולחן החג והמשפחה.




"נפטון" מציעה מתכונים טעימים לליל הסדר ולחול המועד:
תפוחי אדמה קריספיים ב"תערובת לתיבול פילדלפיה"לאוהבי הטעם המתקתק-פיקנטי-חריף: "תערובת התיבול פילדלפיה" בעלת ניחוח ארומטי, טעמה מתקתק ופיקנטי בו זמנית. מקורה מניו אוליאנס ארה"ב והיא מכילה עשבי תיבול שונים (אורגנו, בזיליקום, טימין), פפריקה, גרגרי חרדל, זרעי כמון ו/או כוסברה, פלפל שחור ועוד. התבלין מתאים מאוד לתיבול כל סוגי הבשרים והעופות, דגים, תפוחי אדמה, אורז, מוקפצים, ירקות בתנור, פשטידות וגם לסלטים כמו סלט כרוב וסלק טרי.

מצרכים:
12 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים (עם הקליפה)
3 כפות תבלין פילדלפיה של נפטון
1.5 כפיות פפריקה מתוקה של נפטון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון של נפטון
2/3 כוס שמן זית
2 כפות מיונז איכותי
מי שאוהב יותר חריף: יוסיף 1/2 -1 כפית פפריקה חריפה של נפטון

ההכנה:
לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים ומומלחים עד שהם כמעט עשויים (בערך 10 דקות מרגע שהמים רותחים). על תפוחי האדמה להיות רכים אך לא רכים מדי. לסנן ולצנן מעט
לחתוך את תפוחי האדמה לרבעים או לטריזים
לערבב את כל התבלינים, השמן והמיונז, ולשים בתבנית תנור
להוסיף את תפוחי האדמה ולערבב בעדינות
לחמם תנור מראש, ל-250 מעלות
לשים את התבנית בתנור, להנמיך את האש ל-220 מעלות ולצלות את תפוחי האדמה כ-25 דקות, עד שהם קריספיים





פילה אמנון בתנור, בתיבול תערובת לתיבול פלפל לימון
לאוהבי טעם החמוץ-חריף: "תערובת לתיבול פלפל לימון" אופיינית לדרום אפריקה, והיא מתאימה למגוון מנות בהן בשרים, עופות ודגים, וכלה בתוספות וסלטים.

מצרכים:
8 נתחי פילה אמנון
7 כפות מיץ לימון טרי
1/2 + 1 כפית מלח
3 – 4 כפות שמן זית
2 כפיות פלפל-לימון של נפטון
1/2 כפית שום גבישי של נפטון
1 כפית תבלין של פטרוזיליה מיובשת של נפטון
1 כפית של כוסברה מיובשת של נפטון
ההכנה:
להשרות את נתחי הדג במיץ לימון ו-1/2 כפית מלח
לערבב: שמן זית, תבלינים וכפית מלח
להבריש בנדיבות כל פילה בתערובת, ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומרוססת בשמן, כשהעור כלפי מטה. להניח מעל נייר אפייה, כך שיכסה את הפילטים באופן רופף
לחמם תנור מראש ל-180 מעלות. לצלות את הפילטים כ-13 דקות. 
להסיר את נייר האפייה ולצלות עוד 1- 2 דקות. אם יש צורך, לצלות עוד מספר דקות

















בשורות טובות
ריקי ברוך








































אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה