יום שישי, 6 במרץ 2020

אמא!!! בא לי לחם עם זיתים...








לחם, זיתים ובוטנים הם האהבות הכי גדולות שלשל בעלי והוא מוכן לאכול מהם כל יום. גם אחרי ארוחה  מלאה אם יהיו על השולחן זיתים, ולחם יש תמיד כי אצלו לחם אוכלים עם הכל, הוא יכל לקנח בלחם עם זיתים ותמיד עדיף עם חרצנים. 
השבוע הגיעו להתנסות צנצנת זיתים אורגניים מבית "תבואות" ולחם כוסמין מלא בתוספת פשתן של חברת  "ביכורים מזון ומאפה". שילוב מנצח לכל ארוחה ולכל נשנוש ולא צריך תרוץ. 







 


חברת "ביכורים מזון ומאפה", המתמחה בייצור לחמי בריאות, ירקות קלויים ושירותי הסעדה, משיקה לחם חדש - "לחם כוסמין מלא בתוספת פשתן", טרי וטעים, על בסיס מחמצת טבעית. הלחם עשוי מקמחים מלאים בלבד: 80% קמח כוסמין מלא ו-20% קמח חיטה מלא, מחמצת טבעית ותוספת של זרעי פשתן, שיבולת שועל ושומשום – המעניקים ללחם מרקם פריך. הלחם ללא תוספת סוכר.






קמח כוסמין מלא עשיר בערכים תזונתיים ובהם ויטמינים (A, K, ,B3 5 Bועוד) מינרלים (ברזל, אשלגן, זרחן, אבץ, נחושת ועוד), וסיבים תזונתיים, המסייעים בתהליך העיכול. גם קמח חיטה מלא עשיר בערכים תזונתיים ובהם ויטמינים (6B, E, תיאמין, כולין, בטאין ועוד), מינרלים (מגנזיום, מנגן, סלניום ועוד) וסיבים תזונתיים.
כשר בהשגחת בד"ץ ירושלים העדה החרדית והרבנות מעלה אדומים.
מחיר: 15.90 ש"ח לאריזה במשקל 600 גרם. 










לאבא שלי יש כרם זיתים המיועד רובו להפקת שמן זית וכמובן גם למאכל. בכל מסיק  לפני שהשמן עובר לבית הבד אנו מפרישים כמות יפה של זיתים ירוקים או שחורים וכובשים אותם כך שיספיקו לנו לכל השנה.

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משיקה סדרה של זיתים אורגניים טעימים: זיתים ירוקים עם חרצנים, זיתים ירוקים מגולענים וזיתי קלמטה. הזיתים המשובחים, המיובאים מיוון, ישדרגו כל טוסט, חביתה, פיצה, פסטה, גבינה, אוכל מקסיקני, אוכל מרוקאי, סלט יווני או ככה סתם, ליד חומוס-טחינה, קוטג' או סלט חתוך קטן קטן. בתיאבון!

הזית, אחד משבעת המינים, מקושר לתזונה הים תיכונית שכה מומלצת בידי אנשי מקצוע מתחום הבריאות, התזונה והרפואה: בזיתים יש חומרים שונים המסייעים לפעילות תקינה ובריאה של תהליכים שונים בגוף.
ככל הנראה גידול עצי זית באופן יזום התפתח ממש באזורינו: עדויות קדומות להתפתחות גידול עצי זית לפני כ-6,000 שנים, התגלו באתרים ארכיאולוגיים מצפון לים המלח ובאזור שומרון.

אם הזית נקטף כשהוא עדיין בוסר, צבעו ירוק. ככל שיישאר יותר זמן על העץ הוא יבשיל וצבעו ישתנה לסגול-שחור. זית שהבשיל על העץ ייקרא זית שחור (למרות שצבעו יותר מזכיר סגול). זית שעבר השחרה כימית נקרא זית מושחר.
בסדרה: זיתים ירוקים אורגניים, עם גרעין. זיתים ירוקים אורגניים מגולענים וזיתים שחורים אורגניים מזן קלמטה (60%)

כשרות: פרווה, בהשגחת KSA ארה"ב ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
מחיר: 14.90 ש"ח לצנצנת במשקל 200 גרם (אחרי סינון).
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.












ריקי ברוך


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה