מספר מלים על ספר חובה להורים, מחנכים ולאוהבי אדם. ביקורת על גליה אבישר, בעיניה, מיומנה של מורה ומנהלת. ספרי ניב, 2020. לפני מספר ימים נפל לידיי ספר מיוחד במינו בשם בעיניה, מיומנה של מורה ומנהלת פרי עבודתה של ד"ר גליה אבישר. לאחר קריאתו חשבתי: "חבל שהוא לא נכתב לפני עשרים שנה!! היה עוזר לי כמגדלור, מצפן ועוגן בעבודתי בהכשרת מורים". מדוע? הספר מביא סיפורים, חוויות, אירועים מחיי בית הספר המוכרים לכולנו בתור תלמידים, הורים או מורים (למי שבחרו במקצוע זה) ואין חדש בהצגה "האובייקטיבית" של האירועים או הדמויות הפועלות; החידוש הוא בדרך תיאור האירוע, בהתבוננות האישית של המחברת על מה שקורה, ברצונה להבין מצבים ובני אדם צעירים כדי שאולי (לא בהכרח) נוכל להכיל או לפעול. הספר אינו גדול מימדים (150 עמודים) ומחולק לפרקים המשתרעים על עמודים בודדים כשכל פרק מציג נושא/סיפור ברור ומובן שאיתו ניתן להתחבר. חלק מהסיפורים מעוגנים היטב בחוויה הישראלית (על רקע עדתי או דתי) אך גם בהם כמו בכל הסיפורים הבעיה והמסר הם אוניברסאליים ולכן לא אתפלא אם יהיה מי שיחליט (בחוכמה) לתרגמו לשפות שונות ואף להפיק עליו סידרה טלוויזיה על חיי בית ספר ברוח "אמיתית". הקריאה נעימה, נינוחה, קולחת, ידידותית, בגובה עיניים ולמרות (ואולי בגלל) העובדה שאין התייחסות לתורות חינוך או פסיכולוגיות הסיפורים והפתרונות (כשיש...) אנושיים, ומזמינים לדו - שיח, לחשיבה ולהבנה. טוב אם ספר זה יהפוך לספר הדרכה בכל מוסד העוסק בחינוך. אכן: הייתי מגדיר אותו כ"ענק פנינים" כי הוא "ענק" במובן היום יומי של המילה וגם כי כל פרק הוא "פנינה" העומדת בפני עצמה עם ערכה וצבעה המיוחדים. תשוקת הכותבת לחינוך ואהבת הזולת הופכות את הספר ליצירה מופת על יחסים בין מתבגרים-הורים-מחנכים ובין אדם לאדם. בעיניה, מיומנה של מורה ומנהלת טוב למורים, למחנכים, למדריכים פדגוגים, לכל הורה ולכל אדם שהיחסים שבין בני אדם קרובים ללבם.
הכותב שורות אלה (ד"ר פנחס ביבלניק) פרש לגמלאות לא מזמן לאחר 45 שנות הוראה. בשנותיו הראשונות היה מורה ומחנך בבי"ס ולאחר מכן היה מרצה להיסטוריה ומדריך פדגוגי (20 שנה הכשיר מורים) במכללת סמינר הקיבוצים (בתל אביב) ובאוניברסיטה העברית בירושלים.
מספר מלים על ספר חובה להורים, מחנכים ולאוהבי אדם.
השבמחקביקורת על גליה אבישר, בעיניה, מיומנה של מורה ומנהלת. ספרי ניב, 2020.
לפני מספר ימים נפל לידיי ספר מיוחד במינו בשם בעיניה, מיומנה של מורה ומנהלת פרי עבודתה של ד"ר גליה אבישר. לאחר קריאתו חשבתי: "חבל שהוא לא נכתב לפני עשרים שנה!! היה עוזר לי כמגדלור, מצפן ועוגן בעבודתי בהכשרת מורים".
מדוע?
הספר מביא סיפורים, חוויות, אירועים מחיי בית הספר המוכרים לכולנו בתור תלמידים, הורים או מורים (למי שבחרו במקצוע זה) ואין חדש בהצגה "האובייקטיבית" של האירועים או הדמויות הפועלות; החידוש הוא בדרך תיאור האירוע, בהתבוננות האישית של המחברת על מה שקורה, ברצונה להבין מצבים ובני אדם צעירים כדי שאולי (לא בהכרח) נוכל להכיל או לפעול.
הספר אינו גדול מימדים (150 עמודים) ומחולק לפרקים המשתרעים על עמודים בודדים כשכל פרק מציג נושא/סיפור ברור ומובן שאיתו ניתן להתחבר. חלק מהסיפורים מעוגנים היטב בחוויה הישראלית (על רקע עדתי או דתי) אך גם בהם כמו בכל הסיפורים הבעיה והמסר הם אוניברסאליים ולכן לא אתפלא אם יהיה מי שיחליט (בחוכמה) לתרגמו לשפות שונות ואף להפיק עליו סידרה טלוויזיה על חיי בית ספר ברוח "אמיתית".
הקריאה נעימה, נינוחה, קולחת, ידידותית, בגובה עיניים ולמרות (ואולי בגלל) העובדה שאין התייחסות לתורות חינוך או פסיכולוגיות הסיפורים והפתרונות (כשיש...) אנושיים, ומזמינים לדו - שיח, לחשיבה ולהבנה. טוב אם ספר זה יהפוך לספר הדרכה בכל מוסד העוסק בחינוך. אכן: הייתי מגדיר אותו כ"ענק פנינים" כי הוא "ענק" במובן היום יומי של המילה וגם כי כל פרק הוא "פנינה" העומדת בפני עצמה עם ערכה וצבעה המיוחדים.
תשוקת הכותבת לחינוך ואהבת הזולת הופכות את הספר ליצירה מופת על יחסים בין מתבגרים-הורים-מחנכים ובין אדם לאדם.
בעיניה, מיומנה של מורה ומנהלת טוב למורים, למחנכים, למדריכים פדגוגים, לכל הורה ולכל אדם שהיחסים שבין בני אדם קרובים ללבם.
הכותב שורות אלה (ד"ר פנחס ביבלניק) פרש לגמלאות לא מזמן לאחר 45 שנות הוראה. בשנותיו הראשונות היה מורה ומחנך בבי"ס ולאחר מכן היה מרצה להיסטוריה ומדריך פדגוגי (20 שנה הכשיר מורים) במכללת סמינר הקיבוצים (בתל אביב) ובאוניברסיטה העברית בירושלים.