יום ראשון, 14 בספטמבר 2025

ארוחת חג עם פילטר של סטייל: כך תיצרו שולחן מעוצב ששווה סטורי









מגמות בינלאומיות, טריקים פשוטים מהבית וטאצ'ים טבעיים שיהפכו כל שולחן חג למעוצב, מזמין ובלתי נשכח  גם בלי תקציב גדול וגם עם פוטנציאל להפוך לסטורי הכי יפה באינסטגרם.



בשנים האחרונות, שולחן החג הפך לא רק לזירת אירוח אלא גם לזירה מצולמת. אינספור פוסטים, סטוריז ורילסים מציפים את הרשתות החברתיות סביב ראש השנה, כשהשולחן מקבל מקום של כבוד כמעט כמו הארוחה עצמה. בעידן שבו "תיעוד" הוא דרך לפרגן למארחים או לטפוח לעצמנו על השכם, שולחן החג הפך למרחב עיצובי של ממש, שמזמין אותנו לשלב יצירתיות, טרנדים ופרשנות אישית. אז איך יוצרים שולחן חג מעוצב שנראה מיליון דולר גם בלי תקציב של מיליון? מיכל דהן, מנהלת שיווק ופרסום במותג כלי הבישול והאפייה סולתם מציגה את כל ההשראות והטיפים הכי עדכניים לארוחה חגיגית שמצטלמת מצוין, אבל בעיקר מזמינה, חמימה ומלאת סגנון.



אלמנטים טבעיים וחומרי גלם מחוספסים

אחד הטרנדים הבולטים של השנה בתחום האירוח הוא חזרה לאלמנטים טבעיים ולא מעובדים. שולחן עץ לא מכוסה, קרשי חיתוך מעץ, כלים עשויים במבוק, פרחים לא מהודקים, עלים וענפים- כל אלה יוצרים אווירה חמימה וטבעית ומתחברים מצוין לרוח החג, יוצרים מראה אותנטי, חם וקרוב לאדמה. האלמנטים הללו משתלבים נהדר בצבעוניות חגיגית ומייצרים הרמוניה עם כלי הבישול וההגשה.


צבעוניות חגיגית ונקייה

ראש השנה הוא חג שמשדר טוהר ותחושת התחלה חדשה, והצבעים שמובילים את העונה הם לבן, שמנת וגוונים טבעיים. שולחן שמבוסס על פלטת צבעים בהירה משדר אלגנטיות שקטה, משתלב היטב עם כלים מכל סוג ומאפשר להוסיף נגיעות צבע זהובות או אדמדמות דרך הרימונים, הנרות או סידור הפרחים. הצבעוניות הזו גם משתלבת נהדר עם כלי הגשה קלאסיים, ואינה מסיחה את הדעת מהמנות עצמן.


שחקו עם גבהים- בלי להגזים

נכון, כבר שמענו על טרנד משחקי הגבהים. אבל השנה מדובר במינון מאוזן: הניחו פריטים נמוכים (כמו פמוטים קטנים או קעריות אישיות) לצד פריטים מעט גבוהים (כמו אגרטל דקיק או כלי הגשה על רגל). המטרה היא ליצור עניין לעין ולא לבנות מגדל. האפקט המצטבר יוצר תחושת עומק בתמונה ומונע מראה שטוח. שמרו על קו ראייה פתוח בין הסועדים וודאו שהשולחן נשאר פרקטי.


שימוש בכלי הבישול כחלק בלתי נפרד מההגשה

אין צורך להעביר את האוכל לכלי הגשה נפרדים. כשמבשלים בסירים, תבניות או כלי אפייה בעלי נוכחות עיצובית, אפשר פשוט להעביר אותם ישירות מהתנור או הכיריים אל מרכז השולחן. כך חוסכים בזמן, שומרים על החום וגם מוסיפים עומק ואסתטיקה טבעית לשולחן.


פריטים אישיים ומעוררי תגובה
כדי להוסיף טאץ' אישי ושיחולל תגובות בקרב האורחים, מומלץ לשלב פרטים קטנים שמעוררים חיוך כמו כרטיסי שם בעבודת יד, איחול קטן לכל סועד, מגילת שנה טובה מגולגלת בתוך מפית, או אפילו תמר עטוף בחוט זהב כסמל לברכה. הפרטים האלו גם נראים נהדר בתמונות וגם יוצרים אינטראקציה אנושית סביב השולחן.

לא לשכוח את התאורה
אם אתם מתכננים לארח בערב, השקיעו גם בתאורה חמה ונעימה. נרות דקים וגבוהים, או עששיות זכוכית עם תאורה עדינה, ישדרגו את האווירה, יוסיפו חמימות ויצלמו נהדר. התאורה הנכונה לא רק משפרת את התמונות, אלא גם משפיעה על מצב הרוח סביב השולחן.

המאמר באדיבות מיכל דהן, מנהלת שיווק ופרסום במותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il























ריקי ברוך





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה