יום ראשון, 28 באוקטובר 2018

קציצות בקר ברוטב עגבניות ובזיליקום











הילדים שלי אוהבים אותן טריות כמי שנרקחו שעה לפני שכולנו מתיישבים לשולחן. גם הפעם בורסיה המובאת כאן הן היו ספוגות טעמים ובעלות ניחוח של טריות משכרת. 
השבת העדפתי שלא לאפות אותן טרם הבישול ברוטב והתוצאה היתה נפלאה.
קציצות הבקר עם אורז ושאר מנות הארוחה והסלטים קבלו שבחים והשאר כבר לא חשוב.







המרכיב המשמעותי של המנה הזו הוא הרוטב. יש לבשל אותו ולהביא את הטעמים לאיחוד מוחלט טרם הוספת הקציצות.

לרוטב
קוביות מבצל בינוני
קוביות מחמש שני שום
קוביות מפלפל ירוק חריף
עלי בזיליקום טרי 
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה
חצי בקבוק מיץ/רסק עגבניות מכל סוג אני השתמשתי במוטי.
כוס מים (תלוי בסמיכות שאתם אוהבים)

ההכנה
לקצוץ את כל הירקות לקוביות קטנות ולהעביר למחבת עם מעט שמן זית.
להוסיף את הפפריקה המתוקה בשלב הטיגון מה שמסייע לה שתפתח את הטעמים
אחרי חמש דקות בהן כל הזמן משגיחים על התהליך לבל יחרך, יש להוסיף את מיץ העגבניות וחצי כמות המים, את המלח והפלפל ולהביא לרתיחה. 
להמשיך לבשל ולהוסיף את הבזיליקום. 
לבשל לפחות 10 דקות על אש נמוכה, ולכבות.










לקציצות
חצי קילו בשר טרי טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
בצל בינוני קצוץ
4 שיני שום קצוצות
פפריקה מתוקה
גריל עוף
תבלין קציצות
פלפל שחור גרוס 
2 פרוסות חלה מפוררות 

ההכנה
ללוש היטב את כל המרכיבים יחד במשך כמה דקות רצופות עד שיבצרו "חוטים" שיחברו בין המרכיבים בבשר.
ליצור קציצות עגולות או מאורכות ולסדר בצלחת רחבה, לעטוף בניילון ולהכניס למקרר למשך חצי שעה לפחות. 
לאחר מחצית השעה יש להעביר את הקציצות בצורה מסודרת אל הרוטב,
לסדר אותן מהמרכז החוצה, להדליק את הלהבה ולבשל עד רתיחה.
לכסות ולהנמיך את הלהבה להמשיך לבשל לפחות מחצית השעה. 
לשלוט ברוטב ובמידה שחסרים נוזלים להוסיף מים. 
אחרי מחצית השעה לעזוב סגור.
להגיש עם אורז לבן. 

*אני הוספתי לרוטב עם שלב הוספת הקציצות כמה טבעות חציל שקליתי קודם בתנור. מה שמקפיץ את טעמו של הרוטב. 







בתאבון 
















ריקי ברוך








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה