יום ראשון, 5 בנובמבר 2023

אטריות קונג'אק באפונה - ארוחת הערב לרעב





השבוע חיפשתי ארוחת ערב קלילה לבעלי הרעב. אחרי התלבטות קלה החלטתי ללכת על מנה בריאה, מהירת הכנה שתהיה טעימה, מנחמת ומשביעה. הצצתי במזווה ושלפתי את אטריות הקונג'אק האורגניות בסגנון תאילנדי של תבואות מה שחיכה להזדמנות פז שהגיעה די מהר. שלבתי במנה אפונה, קוביות מעוף בתנור שנשאר לי במקרר וכמובן רוטב נהדר שלמדתי מאחותי, והגשתי לשולחן תוך פחות מרבע שעה. 




אטריות קונג'אק באפונה
מרכיבים
שקית אטריות קונג'אק אורגני של "תבואות" 
קוביות חזה עוף מבושל מראש
כוס אפונה קפואה

לרוטב
2 כפיות רוטב סויה
מעט טבסקו
כפית דבש
כפית חמאת בוטנים 


ההכנה
לשטוף את האטריות, לסנן ולייבש מעט. להקפיץ קלות על מחבת עם ספריי שמן
לחלוט את האפונה הקפואה במים חמים - אפשר גם לתת רתיחה ומיד לסנן
לחתוך לקוביות את חזה העוף שנאפה מראש
לערבב את כל מרכיבי הרוטב יחד בקערית.

להעביר את האטריות החמות לקערה רחבה
לשפוך מעל את הרוטב המוכן
להוסיף את האפונה וקוביות חזה העוף ולערבב מעט
להגיש מיד.


מקורן של אטריות קונג'רק  ביפן. האטריות עשויות מגלוקומנן, סוג של סיבים משורש צמח הקונג'אק. 

האיטריות עשירות בסיבים תזונתיים, 0 גרם פחמימה, ללא גלוטן, ללא תוספת סוכר, ורק 9 קלוריות ל-100 גרם. שורש הקונג'אק מתאים לתזונה קטוגנית, תזונה דלת פחמימה, צמחונים, טבעונים, שומרי כשרות ושוחרי בריאות. (מוצר פרווה)


יתרונן של האטריות שהם מגיעות ארוזות ומוכנות וכל שנדרש הוא לסנן, לשטוף במים ולחמם במחבת או במיקרו לדקה או שתיים, לתבל, להוסיף רוטב להוסיף למרק וזהו, מוכן. עוד אציין כי בגלל היכולת שלהן לספוח מים הן גם מאוד משביעות ומומלץ לשתות איתם מספיק מים.















ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה