יום חמישי, 2 ביוני 2022

מגולגלות אגוזים מקמח אגוזי נמר במלית צ'ופלה.





השבוע הגיעו להתנסות מוצרי אפייה של SHELLY'S שעשו לי חשק גדול להיכנס למטבח ולאפות עוגיות. האמת היא שעוגיות תמיד עדיפות אצלנו על פני עוגה, הם נשמרות היטב, הן טעימות, אפשר לתת לנכדים ביד ללא דאגה וכולם מרוצים ונהנים. 



חדש על המדף: קמח אגוזי נמר ואגוזי נמר קלופים, ללא גלוטן. חברת "רוצים את הטבע" משיקה שני מוצרים חדשים במותג SHELLY'S - המצטרפים לסדרת החמאות האיכותית: קמח אגוזי נמר ואגוזי נמר קלופים. בקרוב, כל סדרת החמאות תשווק בעיצוב חדש ומרענן!

המוצרים החדשים מכילים 100% אגוז נמר (צ'ופה), והם מתאימים לשוחרי בריאות ולנמנעים מגלוטן. האגוז לא מהונדס גנטית והוא מקור טוב לסיבים תזונתיים. טעמו המתקתק מאפשר להכין ממנו מאפים וקינוחים.
קמח אגוזי נמר: מכיל 100% קמח אגוזי נמר. הקמח מתקתק ומתאים לעוגות, עוגיות וקינוחים
אגוזי נמר קלופים: מכיל אך ורק אגוזי נמר. מומלץ להשרות במים 10 דקות לפני האכילה

המוצרים החדשים מתווספים לסדרת החמאות המזינות והטבעוניות של שליז', המוצעות במגוון טעמים ושילובים. החמאות לא מכילות תוספת סוכר או ממתיקים והן ללא חומרים משמרים או מלאכותיים. לכל חמאה רמת מתיקות שונה. החמאות נהדרות למריחה על הלחם, לשילוב במוצרי מאפה וקינוחים, במוזלי, בדייסות וגם ככה סתם, עם כפית.

נכנסתי למטבח והכנתי מגולגלות מקמח אגוזי נמר במלית צ'ופלה - חמאת אגוזי נמר קשיו וקקאו. התוצאה הייתה טעימה וקצרה שבחים.
לצורך הכנת הבצק שלבתי שני סוגי קמחים כדי לשמור על טעם עדין ובצק גמיש נח לעבודה.


מגולגלות אגוזים מקמח אגוזי נמר במלית צ'ופלה
לבצק
חצי כוס קמח אגוזי נמר
2.5 כוסות קמח תופח
ביצה
200 גרם חמאה
שלושת רבעי כוס סוכר

למלית
צנצנת צ'ופלה מבית SHELLY'S

ההכנה
ללוש במיקסר את כל מרכיבי הבצק עד איחוד 
לעטוף בניילון נצמד ולצנן חצי שעה במקרר
להוציא מהמקרר לחלק את הבצק לשלושה חלקים
לרדד כל חלק לעלה למרוח צ'ופלה - חמאת אגוזי נמר קשיו וקקאו ולגלגל לרולדה 
להניח על תבנית מרופדת בניר אפיה
לחזור על אותה פעולה עם שני החלקים הנוספים
לפרוס את הרולדות למנות בסכין חדה
לאפות בתנור שחומם מראש על 180-170 מעלות עד הזהבה.



סדרת החמאות כוללת:
צ'ופלה: מכיל אך ורק קקאו, אגוזי קשיו ואגוזי נמר
קרמלו: מכיל אך ורק קוקוס קלוי, קשיו ואגוזי נמר
מסיבת אגוזים: מכיל אך ורק אגוזי נמר, אגוזי לוז, שקדים, שומשום, קוקוס ווניל טבעי
חמאת אגוזי לוז, אגוזי נמר וקשיו: מכיל אך ורק אגוזי נמר, אגוזי לוז ואגוזי קשיו


אגוז נמר
(גומא נאכל/שורש צ'ופה) הוא צמח עשבוני רב שנתי ממשפחת הגמאיים, שפקעותיו משמשות למאכל מזה אלפי שנים. למרות שמו – אגוז נמר – מדובר כאמור בפקעת אשר בדומה לבוטן, גדלה מתחת לאדמה. את אגוז הנמר מגדלים במקומות רבים בעולם: שורשים שלו שנמצאו במצרים, תוארכו לשנת 16,000 לפני הספירה ופקעות מיובשות שלו נמצאו בקברים מצריים מהאלף השלישי לפני הספירה – מה שמעיד על חשיבותו בתזונה ובמרפא.
טעמו אגוזי ומתקתק ואפשר לאוכלו טרי, קלוי, מיובש או אפוי (כתוספת או כחטיף), להכין ממנו חמאה וממרחים, משקה "חלב" (במדינות היספניות למשל, מקובל להכין מהם את ה"הורצ'טה" המסורתית - משקה דמוי חלב), שמן או קמח.

כשרות: פרווה בהשגחת הרבנות ובד"ץ העדה החרדית.
מחירים מומלצים לצרכן:
קמח אגוזי נמר: 26.90 ש"ח לאריזה במשקל 250 גרם.
אגוזי נמר קלופים: 29.90 ש"ח לאריזה במשקל 300 גרם.
חמאות : 34.90 ש"ח למיכל במשקל 300 גרם.
להשיג בשופרסל GREEN, ניצת הדובדבן, טבע קסטל, עדן טבע, אניס, בוטיק טבע , זמורה אורגני, וחנויות הטבע ברחבי הארץ.




"רוצים את הטבע" מציע מתכון להכנה קלה ומהירה של עוגיות אגוזי נמר ובוטנים
מצרכים:
1 כוס קמח אגוז נמר של SHELLY'S
3 כפות חמאת בוטנים
1 בננה
3 כפות סוכר קוקוס
2 כפות שמן קוקוס
1/2 כפית קינמון
1/8 כפית מלח
1/2 כפית תמצית וניל
אופציונלי: שבבי קקאו / שבבי שוקולד מריר / 2 כפות חמאת אגוזי נמר

הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה
ממיסים בסיר קטן שמן קוקוס וחמאת בוטנים למשך 5 דקות, על אש נמוכה
בקערה גדולה מערבבים בננה, קמח אגוז נמר, סוכר קוקוס, קינמון, מלח ותמצית וניל. מוסיפים את תוכן הבלילה (בשלב זה להוסיף את המצרכים האופציונלים)
ליצור מהעיסה כדורים ולהניח בתבנית
לאפות 18-15 דקות, עד שקצוות הכדורים משחימות. להוציא ולצנן







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה