יום שלישי, 25 באוקטובר 2022

עוגה שוקולדית שלי ללא גלוטן

 


יש לי אחות (ועוד 3 אחיות) שמתמחה באפיית לחמים ומאפים ומשתמשת בקמחי "קמח הארץ" בלבד. אחת לכמה זמן היא מגיעה לחנות המפעל במושב כוכב מיכאל (כי היא גרה במושב מרחק רבע שעה משם) ורוכשת כמות מספקת של קמחים מעולים כדי לפנק אותנו בלחמים ומאפים.

השבוע הגיעה להתנסות תערובת MOLINO איטלקית ללא גלוטן, של "קמח הארץ", תערובת המתאימה להכנת עוגות בחושות, מאפינס, קרפים ואני החלטתי להכין את השוקולדית שלי בוורסיה חדשה תוך שימוש בתערובת MOLINO.
התוצאה הייתה נפלאה. איש לא שאל מה נשתנה בעוגה. היא יצאה פריכה, נימוחה ונמסה בפה.


שוקולדית ללא גלוטן
מרכיבים:
שלושת רבעי כוס אבקת שוקולית
שליש כוס אבקת קקאו
1 כפית נס קפה
2 כוסות תערובת מולנו-MOLINO.
חצי כפית מלח
1/2 כוס מים רותחים
1.5 כוסות מים פושרים
1.5 כוסות סוכר
1 כוס שמן
2 ביצים L
2 שקיות סוכר וניל
1 שקית אבקת אפייה

לציפוי: (אצלי מעדיפים ללא ציפוי)
150 גרם שוקולד מריר 
150 מ"ל קרם קוקוס
כפית שמן

אופן ההכנה:
1: מערבבים את הקקאו השוקולית הנס קפה והסוכר עם המים הרותחים כדי לפתוח את הטעמים של הקקאו, 
2: מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לקבלת תערובת שוקולדית חלקה ללא גושים.
3: מעבירים לסיר פלא או כל תבנית אחרת משומנת קלות 
ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות לכ-38-40 דקות או עד שקיסם נכנס ויוצא יבש.
4: ממיסים בפולסים של 30 שניות במיקרוגל חפיסה וחצי של שוקולד מריר פרווה, חצי כוס קרם קוקוס וכפית שמן ומערבבים לתערובת חלקה.
5: מוציאים את העוגה מהתנור, עושה בה חורים ישר כשהיא חמה עם קיסם בזהירות ובאותו הרגע שהיא רותחת שופכים עליה את השוקולד המומס ובעזרת מרית מיישרים ודואגים שהשוקולד יכנס לחורים. מפזרים סוכריות צבעוניות אם רוצים מחכים שתתקרר וחותכים, ואם אתם ממש חסרי סבלנות תחתכו באותו רגע ותאכלו זה טעים מאוד!


אם גם אתם רוצים להכין בקלות עוגות בחושות, טעימות טעימות, ללא גלוטן הרי לכם הפרטים...
טחנת "קמח הארץ" משיקה תערובת לאפייה MOLINO תוצרת איטליה. התערובת ללא גלוטן וללא סוכר ומתאימה להכנת עוגות בחושות, מאפינס, קרפים ועוד.

מניסיוני ומהשבחים שקבלתי מבני הבית, תוצאות האפייה בשימוש בתערובת מולינו אינן נופלות מאלו של קמחים רגילים מבחינת הטעם, המראה ונוחות העבודה. בגב האריזה ובאתר של "קמח הארץ" ניתן למצוא מגוון מתכונים נהדרים לעוגות שוקולד, טופי, מייפל ועוד. התערובת מכילה: עמילן תירס, קמח אורז, עמילן תפוחי אדמה, קמח כוסמת, קמח אורז מלא, קמח אורז מחומם, מסמיך וסיבים תזונתיים.

התערובת החדשה מצטרפת לסדרת התערובות האיכותיות של מולינו לאפייה ללא גלוטן, המיובאת על ידי "קמח הארץ". בין התערובות: תערובת להכנת לחמים, פיתות, פיצות ועוד; תערובת להכנת לחם כפרי; ותערובת על בסיס עמילן חיטה להכנת מאפים מסוגים שונים (שברכתם "המוציא").


כשרות: פרווה בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
מחיר: 21-18 ש"ח לאריזה של 500 גרם.
להשיג באתר טחנת "קמח הארץ" וברשתות וחנויות טבע וחנויות ללא גלוטן ברחבי הארץ.






























ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה