יום ראשון, 11 באוגוסט 2024

בלינצ'ס ריקוטה ודובדבני אמרנה






האמת היא, שמעולם לא התייחסתי לט"ו באב כיום מיוחד. גם לא בשנות הנישואין הראשונות. היום כשאנו מציינים, ממש בימים אל, 40 שנות נישואין, יש לי סיבה מוצדקת להיכנס למטבח ולהכין מנה רומנטית על כוס של יין אדום.


רומנטיקה במטבח: בלינצ'ס ריקוטה ודובדבני אמרנה

רשימת חומרים לכ-16 יח':
לעליי הבלינצ'ס:
2 וחצי כוסות חלב (600 מ"ל)
4 ביצים טרופות
75 גרם חמאה מומסת
1 כוס ו2/3 קמח
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל

למלית:
1 קופסת גבינת ריקוטה (250 גרם)
2 כפות גדושות גבינה לבנה
1/3 כוס סוכר אבקת סוכר
1 כפית תמצית רום
1 צנצנת דובדבני אמרנה

אופן ההכנה:
1. לעליי הבלינצ'ס: מערבבים היטב חלב, ביצים וחמאה מומסת, מוסיפים תוך כדי ערבוב לקמח.
2. מוסיפים סוכר ווניל ומערבבים.
3. אני משתמשת בבלנדר מוט.
4. מחממים על אש בינונית מחבת קרפים, עם ציפוי נונסטיק.
5. יוצקים מבלילת הבלינצ'ס כך שתכסה בשכבה דקה את פני המחבת. מזהיבים צד אחד במשך כ-2 דקות והופכים על משטח עבודה חלק ונקי, כך מכינים עלי בלינצ'ס מהבלילה כולה.
6. למלית: מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית לקרם חלק ואחיד.
7. לקיפול: מורחים כף מלית על הצד החיוור של כל עלה.
8. מפזרים כשני דובדבנים ומעט מהסירופ שבצנצנת מקפלים לחצי ואז שוב לחצי כך שיוותר משולש.
9. מגישים


המתכון באדיבות מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל ומותג כלי הבישול והאפייה. 
צילום גל בן זאב באדיבות סולתם.

















ריקי ברוך




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה