יום שישי, 15 בדצמבר 2017

שמרים שוקולד ואף מילה מיותרת








כמה שלא נכתוב עליהן ונאפה אותן, שוב ושוב תהיינה עוגות השמרים-שוקולד הנחמה הכי מדוייקות שרבים אוהבים לחלום.

עוד לא פגשת את מי שאינו אוהב את ניחוח השמרים המשכר האופף את הבית כשעוגת שוקולד יוצאת מהתנור דקות לפני כניסת השבת ומצטרפת לבוקה ריחות עם הניחוחות הבוקעים מהסירים המבעבעים לצד המתיקות הבלתי נגמרת שכולם ממתינים לבצוע גם בלי שהשתמשו בסכין... 






אין ולא תשווה עוגת השמרים הנהדרת שלי במראה ובטעם לעוגת השמרים של אמא. עוגת ילדותי, עוגת חיי.
אמא עושה את זה הכי מושלם ולא רק בגלל המרכיבים והשילוב המדויק כמו גם האהבה והחום הרגשי הממזגים בין עלי הבצק והשוקולד לפני שהם נכנסים לאפיה. 

את עוגת השמרים שלי אוהבים ילדי יותר מכל עוגה אחרת, דומה איפוא שכל ילד אוהב את עוגת השמרים של אימו וטוב שכך.









לבצק
3.5 כוסות קמח מנופה
כף גדושה שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה
ביצה XL
3/4 כוס מים
מעט מלח
שקית משפר אפיה
ללוש לפחות 10 דקות ולהתפיח עד הכפלת הנפח.

סירופ
שליש כוס סוכר +רבע כוס מים לבשל על אש קטנה, להוסיף 2 טיפות לימון בשלב ההרתחה ולהנמיך להבה לעוד 5 דקות.

למלית
צנצנת שוקולד מכל סוג או קרם לוטוס

ההכנה
לרדד לשני עלים ולמרוח שוקולד מצנצנת
לגלגל ולחתוך או לקלוע צמות 
להעביר להתפחה שניה לתבנית מרופדת בניר אפיה ומשומנת קלות
לאפות ב180 מעלות עד הזהבה
לצקת סירופ ולהשיב לתנור ל 5 דקות נוספות 
לצנן ולאהוב.














ריקי ברוך







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה