יום שלישי, 6 באפריל 2021

סלט עצמאות ססגוני

 



לא אחדש לכם את העובדה שרבים מאתנו מעדיפים לחגוג את יום העצמאות על מסורת המנגל בטבע, בחצרות הבתים, בגנים או על גגות הבתים. בערב החג או למחרת ממנגלים בשרים או תחליפי בשר, לצד פיתות, סלטים, שתייה, פרירות העונה, פיצוחים ומתוקים. בשעה שרבים מבני משפחתי מתגודדים מסביב לבשרים הלוהטים היורדים מה "אש", אני מוצאת את עצמי חוגגת בפינת הסלטים ונהנית מכל ביס. 





לקראת חג העצמאות הגיע משלוח מפנק של מוצרי "תומר" ואני לא יכולתי לעמוד בפניו והחלטתי לאלתר סלט במטרה להכין כמותו ליום החג. הצצתי במקרר, פתחתי את הקופסאות של "תומר" והתחלתי לשלב. התוצאה הייתה סלט ססגוני מעורב ברוטב מדוייק. התיישבתי לאכול בידיעה ברורה שביום העצמאות אכין קערה ענקית ממנו.




סלט עצמאות ססגוני: המרכיבים לקערה משפחתית
לתוך קערה רחבה להוסיף את כל המרכיבים הבאים:
רצועות מחצי כרוב לבן
קוביות גדולות מארבע עגבניות
קוביות גדולות משישה
 מלפפונים טריים
8-10 חצאי חצילים כבושים "התומר"
חופן מלפפוני קורניש "התומר"
זיתים שחורים טבעיים שלמים "התומר"
גרעיני חומוס מבושלים שהכנתי מראש
רצועות פלפל שרוף בחומץ שהכנתי מראש


לרוטב - לערבב בכלי סגור את כל המרכיבים ולשפוך מעל הסלט

רבע כוס שמן זית
רבע כוס חומץ הדרים
לימון שלם סחוט
מלח, פלפל גרוס במטחנה,
כף מיונז (לא חובה)
מעט סילאן
כפית שום כתוש




לכבוד יום העצמאות ול"ג בעומר מציעה חברת "תומר", המתמחה בייבוא ושיווק מוצרי מזון (משנת 1983), עשרות מוצרים מצוינים וטעימים ובהם: מיצים ונקטרים טבעיים במגוון טעמים – אננס, רימון, מנגו, גויאבה ורודה, אוכמניות שחורות, אפרסק, דובדבנים, פסיפלורה, ליצ'י, חמוציות, פטל-תפוח, עגבניות, תפוזים, אשכוליות ועוד ; חמוצים וכבושים שונים ובהם קורנישונים - מלפפונים חמוצים קטנטנים בסגנון צרפתי, ישראלי, קלאסי, בחריפות מעודנת ועוד; חצילים מוחמצים, פלפלים מוחמצים מסוגים שונים, פלפל שיפקה, עגבניות ירוקות, עגבניות אדומות, פטיסון, בצלצלי פנינה, שום צעיר, אספרגוס, תירס גמדי, צלפים, כרוב לבן כבוש ועוד ; זיתים שחורים וירוקים במבחר טעמים – קלמטה, זית שחור טבעי, טאסוס, זית ירוק ממולא בשום/פלפל/תפוז, זית ירוק סורי, מרינד, נובו מבוקע ועוד. רק לקחת, לשים ליד האוכל או להוסיף לסלט ירקות, קטניות, פסטה, אורז או תפוחי אדמה - וליהנות.

בין המוצרים:
מיץ אננס 100% טבעי של חברת RAUCH מאוסטריה – משקה מרווה וטעים אותו אפשר לשתות ישר מהאריזה, להוסיף לסלט פירות אקזוטי או לוודקה, למשל
זיתים שחורים טבעיים ושלמים שהכי כייף לנשנש מהקופסה, להוסיף לסלטי ירקות, לפסטה או תבשילים. 
חצילים קטנים מוחמצים ("חצילים סגולים") אותם אפשר לאכול כמו שהם, לצד בשרים, להוסיף לסלטים טריים לחומוס או לגבינות מכל סוג. 
קורנישונים – לנשנוש עם גבינה לבנה. לצד  בשרים "על האש", עם טחינה, להוסיף לסלט תירס, סלט תפוחי אדמה, סלט קוביות חצילים ועוד.




כשרות: פרווה. הרבנות וינה, אוסטריה באישור הרבנות הראשית/ הרבנות לכשרות ארצית/ בד"צ בית יוסף/ בד"ץ מהדרין הרב רובין.
להשיג ברשתות השיווק ובמכולות.













ריקי ברוך



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה