לילדה כמוני שגדלה במושב יש זיכרונות מתוקים ושונים מחגיגות טו בשבט שנהגנו לקיים בכל שנה.
במרכז החגיגות היו נטיעות של כל ילדי המושב, ובנוסף מופעי שירים וריקודים ברוח הטבע, האדמה, הפריחה והלבלוב.
כיום מציינים את טו בשבט באווירה אחרת ומתרכזים סביב שולחן גדול עם מאכלים ופירות יבשים.
ט"ו בשבט, חג הטבע והתחדשות האדמה, הוא ההזדמנות המושלמת לחגוג עם מטעמים שמכבדים את השפע שמעניקה לנו הארץ. השפית רינת צדוק, יחד עם מותג כלי הבישול והאפייה סולתם, מגישים מתכון מיוחד וחגיגי של עופיונים צלויים עם עשבים ותאנים, שמביא אל שולחן החג שילוב מנצח של טעמים ארצישראליים:
מתיקות התאנים, ניחוחות עשבי התיבול, ועושר הסילאן ושמן הזית.
המתכון מציע חוויה קולינרית שמחברת בין מסורת לחידוש, ומתאים בדיוק לאירוח משפחתי חמים ובריא ברוח חג האילנות. (אצלי גם בפסח)
עופיונים צלויים עם עשבים ותאנים
עופיונים צלויים עם עשבים ותאנים
מצרכים:
2 עופיונים אורגניים טריים
כוס מלח גס
½ כפית פלפל שחור גרוס
¼ כוס שמן זית
2 כרישות
ראש שום
¼ צרור מרווה
¼ צרור רוזמרין
¼ צרור טימין
¼ אורגנו
כף סילאן
פלפל צילי טרי
אופן ההכנה:
שוטפים את העופיונים, ומייבשים בנייר סופג. מפזרים על העופיונים את המלח, ומצפים מכל כיוון.
מניחים בצד לחצי שעה (המלח מייבש את העור וגורם לעוף להיצלות היטב ולהיות עסיסי מאוד בפנים).
מניחים בסיר מרופד בנייר אפייה, כרישות חתוכות, שיני שום שלמות, תאנים חתוכות לחצאים עשבי תיבול. מחממים תנור ל 200- מעלות.
בעזרת נייר סופג מסירים היטב את המלח, מושחים את העופיונים בשמן זית, מפזרים פלפל שחור גרוס.
מניחים את העופיונים בסיר על התאנים והכרישות.
מניחים מעל נייר אפייה מכניסים את העופיונים לאפייה כ 20-25- דקות לקבלת גוון שחום.
חג שמח ובתאבון!
המתכון ניתן באדיבות השפית רינת צדוק ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם
באדיבות: סולתם. צילום גל בן זאב.
ריקי ברוך
2 עופיונים אורגניים טריים
כוס מלח גס
½ כפית פלפל שחור גרוס
¼ כוס שמן זית
2 כרישות
ראש שום
¼ צרור מרווה
¼ צרור רוזמרין
¼ צרור טימין
¼ אורגנו
כף סילאן
פלפל צילי טרי
אופן ההכנה:
שוטפים את העופיונים, ומייבשים בנייר סופג. מפזרים על העופיונים את המלח, ומצפים מכל כיוון.
מניחים בצד לחצי שעה (המלח מייבש את העור וגורם לעוף להיצלות היטב ולהיות עסיסי מאוד בפנים).
מניחים בסיר מרופד בנייר אפייה, כרישות חתוכות, שיני שום שלמות, תאנים חתוכות לחצאים עשבי תיבול. מחממים תנור ל 200- מעלות.
בעזרת נייר סופג מסירים היטב את המלח, מושחים את העופיונים בשמן זית, מפזרים פלפל שחור גרוס.
מניחים את העופיונים בסיר על התאנים והכרישות.
מניחים מעל נייר אפייה מכניסים את העופיונים לאפייה כ 20-25- דקות לקבלת גוון שחום.
חג שמח ובתאבון!
המתכון ניתן באדיבות השפית רינת צדוק ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם
באדיבות: סולתם. צילום גל בן זאב.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה