יום חמישי, 9 בינואר 2025

עוגת מיץ תפוזים חורפית





הבן שלי מכור לתפוזים של פרימור. בכל פעם שהוא פותח את המקרר ומוצא את הבקבוק הוא לוקח אותו ומחבק אל ליבו תוך שהוא מכריז: "נא ללא להתקרב אלי...."


לרגל החורף משווקת פרימור מיץ פירות הדר בתוספת ויטמין C אבל אנחנו עם פרימור בכל ימות השנה. 
זה נכון שהחורף הגיע, הטמפרטורות יורדות ולכן זה הזמן לשלוף את המטריות והמגפיים מהארון. אבל בנוסף לכל אלו מזמינה אתכם לשלב ויטמינים בעלי יתרונות רבים הקשורים למזג האויר המאתגר.
שתו לפחות כוס מיץ תפוזים אחת של פרימור או שלבו אותה במתכונים ששומרים על אווירת חורף.

את בקבוק ה"פרימור" סחוט שהגיע השבוע, שלבתי בעוגת תפוזים אבל לא שכחתי להשאיר כמות מספקת של מיץ לטובת בני שהגיע וחיפש כמו תמיד.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 13 – 15 ¤ לבקבוק 1 ליטר.
כשרות מהדרין של חוג חתם סופר פ"ת והרבנות נחל שורק.


עוגת מיץ תפוזים 

3/4 כוס סוכר
3 ביצים גודל L
2/3 כוס שמן 
1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ תפוזים פרימור
כפית תמצית וניל
כפית גרידת תפוז
1.5 כוסות (210 גר) קמח ועוד כף
1.5 כפיות אבקת אפייה


אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק
בקערה טורפים ביצים וסוכר, מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומערבבים
מוסיפים גרידת תפוז וניל ואת הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה





אופים כ 40-45 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.





















ריקי ברוך











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה