יום ראשון, 11 בדצמבר 2016

סלט בורגול אורגני ועדשים ירוקות







תזונה נכונה ותפריט מאוזן כבר מזמן הפכו אצלנו לאורחת חיים. אני מרבה לבשל, מגוונת בסלטים ובוחרת חומרי גלם נכונים היוצרים תפריטים בריאים הדורשים הכנה קצרה וגיוון מירבי

את הבורגול אני נוהגת לשלב עם ירקות מבושלים, ירקות טריים, בסלט הטבולה שאמא שלי מכינה מהיום שאני מכירה את עצמי, וכמובן בשילוב המנצח עם עדשים ירוקות אותן אני מוכנה לאכול בכל מנה.









השבוע הגיע להתנסות בורגול מלא אורגני מבית תבואות והגשם שעמד על החלון היה תרוץ נפלא להכין סלט מנחם לארוחת הערב המשפחתית. 

הבורגול המלא הוא פחמימה מורכבת העשירה בערכים תזונתיים. הבורגול עשיר בסיבים תזונתיים הידועים בחשיבותם להקטנת הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי, וכן בחלבון, סידן, מגנזיום, ובוויטמינים מקבוצת B החיוניים למערכת העצבים. מומלץ לשלב את הבורגול עם קטניות לקבלת חלבון מלא. 

זה נכון שהבורגול מכיל גלוטן אך היתרון הנוסף לבורגול של "תבואות" בהיותו אורגני, הגדל ללא חומרי הדברה ודשנים כימיים וללא הנדסה גנטית.






הבורגול משתלב מעולה בקציצות, ממולאים, מתאים להסמכת מרקים וכן להכנת סלטים קרים וחמים.
מחיר לצרכן: 9.90 ש"ח לאריזה של 500 גרם.
כשר בהשגחת הרבנות מטה יהודה ובד"צ בעל"ז.
להשיג ברשתות השיווק וחנויות טבע, ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.





סלט בורגול אורגני ועדשים ירוקות 


לסלט
כוס עדשים ירוקות יבשות מבושלות בחמש כוסות מים
כוס בורגול מלא אורגני
כוס פטרוזיליה קצוצה
טבעות מצרור בצל ירוק
חופן טבעות של זיתים שחורים
150גרם גבינת פטה מפוררת
מעט בזיליקום מיובש
2-3 עלי חסה צעירה קצוצים

לרוטב
4 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון טרי
2 שיני שום כתושות
כפית פלפל שחור גרוס
מלח אטלנטי
*אפשר להכין את הרוטב מספר שעות קודם ולקרר.

ההכנה:
יש לשטוף את העדשים ולבשל בסיר רחב בתוספת 5 כוסות מים עד לרתיחה. 
להנמיך את הלהבה לכסות ולהמשיך לבשל  10 דקות נוספות 
להוסיף את הבורגול האורגני ולבשל במשך רבע שעה נוספת עד ריכוך. 
להעביר למסננת לשטוף במים קרים ולהשאירבמסננת עד ניקוז מוחלט

לערבב את כל חומרי הרוטב בשייקר או צנצנת סגורה
בקערה רחבה על מצע עלי חסה להעביר את העדשים והבורגול המצוננים
מוסיפים את עלי החסה הקצוצים
מפוררים פטה ומפזרים זיתים שחורים .
מוסיפים את הרוטב לפני ההגשה.






ריקי ברוך





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה