יום שלישי, 27 במרץ 2018

עוגיות תמרים






השבוע התחשק לי להכין אותן שוב. אני מרבה למלא בשוקולד והפעם בחרתי את מילוי התמרים.
משהו לפני הפסח עורר בי את החשק לגלגל רולדות ולפנק את בני הבית.
הכנתי את הבצק יום לפני האפייה כי אני עדיין מאמינה במיתוס של אמא: שבצק צריך לנוח.
התוצאה דברה בעד עצמה. 






לבצק:
4 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
200 גרם מזולה בטמפרטורת החדר
כוס סוכר
1 ביצה+1חלמון
גרדת לימון
מעט תמצית שקדים.

לרולדות:
אבקת סוכר
גביע ממרח תמרים

ההכנה:
לערבב את כל המרכיבים יחד במיקסר לבצק פירורים, להוציא מהקערה ולאחד את הבצק לכדור במרקם חלק ואחיד. לעטוף בניילון ולהכניס למקרר למספר שעות או למשך לילה.

למחרת לרפד תבנית גדולה בנייר אפיה ולחמם את התנור.
לחלק את הבצק לשלשה חלקים ולרדד כל חלק למלבן, למרוח ממרח תמרים או כל ממרח אחר(ריבת חלב, ריבה, שוקולד, אגוזים, קוקוס, ) לגלגל לרולדה ולהניח על מגש. לכסות בניילון ולהכניס למקרר לשעה.
להוציא מקירור לפרוס לעוגיות, להניח על ניר האפייה ולאפות עד הזהבה.
להוציא, לצנן, לפזר אבקת סוכר.

























ריקי ברוך


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה