יום שבת, 10 במרץ 2018

עוגת ופל טחינה וסילאן - כשר לפסח







אני אוהבת עלי וופלים ויכולה לנשנש אותם עם ריבה תוצרת אמא, עם גלידה ואפילו עם גבינה לבנה.

לקראת חג הפסח משיקה חברת גילרו המשווקת את מותג עלמה, מוצר חדש בתחום הקינוחים: עלי אפיפית לעוגה. עלי וופל כשרים לפסח (לאוכלי קטניות), ללא גלוטן וללא תוספת סוכר. עלי האפיפית מתאימים לעוגות וקינוחים, נוחים וקלים לשימוש, ללא שומן מוקשה וללא רכיבים מהחי, המתאים גם לטבעונים. היה לי ברור שעד בא החג לא ישארו כאן אף לא פרורי האפיפית כי אם לא אכין מהם עוגה קרה לסוף השבוע הקרוב אחסל אותם מבלי שארגיש שזה אכן קרה.










הפעם הלכתי על השילוב הקל והלא פחות מושלם בין עלי האפיפית וממרח הטחינה סילאן של אחוה.
דקות של הכנה הניבו מגש שכבות של עוגת ופל טחינה וסילאן, נילון נצמד עטף את הכל יחד והעוגה נכנסה למקרר לשעתיים כדי להקל על מלאכת החיתוך.






עוגת ופל טחינה וסילאן
המרכיבים
צנצנת ממרח טחינה עם סילאן של אחוה (יש לאחוה גם ממרח שוקולד וממרח ללא סוכר*)
5 עלי אפיפית לעוגה של גילרו (כשר לפסח*)
שבבי אגוזים גרוסים 

ההכנה:
להניח בתבנית מלבנית שתתאים לגודל העלים את העלה הראשון. למרוח שכבה של ממרח טחינה סילאן 
ולפזר מעל אגוזים גרוסים. לחזור על הפעולה גם בשכבה השניה עד לרביעית ולהניח את השכבה האחרונה מעל (החמישית) אני העדפתי לא למרוח את השכבה העליונה
אך כמובן שניתן למרוח שכבת קרם של שוקולד מומס 
ולפזר אגוזים או שקדים ולהפוך אותה חגיגית עוד יותר. 









ולטובת הצלחת העוגה ממליצה על המרכיבים  בהם השתמשתי: 







עלי וופל של גילרו כשרים לפסח (לאוכלי קטניות), ללא גלוטן וללא תוספת סוכר. 
עלי האפיפית מתאימים לעוגות וקינוחים, נוחים וקלים לשימוש, ללא שומן מוקשה וללא רכיבים מהחי, 
המתאים גם לטבעונים.
כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים.  
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 12 ₪ לאריזת 112 גרם  8 יחידות. להשיג ברשתות המזון ברחבי הארץ.




ממרחי הטחינה גולמית מבוססים שומשום מלא בתוספת סילאן, כשר לפסח. 
מצויינים לשילוח עם מצות או במאפים. בעלי ערכים תזונתיים גבוהים: סיבים תזונתיים, וויטמינים, מינרלים, וחומצות שומן חיוניות. ללא חומרים משמרים, טבעוניים. 








ריקי ברוך





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה