יום שלישי, 13 במרץ 2018

שוקולדית ללא גלוטן






אני משתדלת לפנק את הבת שלי בעוגות ללא גלוטן אלא שהמגבלה של המנעות מאכילת ביצים לנוכח רגישות, מאלצת אותי לחפש מתכונים שלא תמיד יענו על כל הדרישות שלה.
את עוגת השוקולד הזו לא ניסיתי להכין בתחליפי ביצים (כן יש מבחר של אופציות למשל רסק תפוחי עץ הוא תחליף לביצים ) העוגה מצויינת לחג הפסח, מתאימה לנמנעים מגלוטן ומשובחת כחטיף לצד קפה,  גלידה, לארוע או ללא סיבה מוצדקת.
למה צריך תמיד צריך סיבה כדי להצדיק את ההנאה?

לכו על השוקולדית הזו היא קלה להכנה ואינה דורשת אלא מספר מרכיבים מצומצם חצי שעה של עבודה ששוה כל שניה. בהצלחה










לעוגה
100 גרם שוקולד מריר 
100 גרם חמאה
שלשת רבעי כוס סוכר
2 ביצים

3 כפות קמח refresh רב תכליתי ללא גלוטן 
קורט מלח
לקרם:
100 מ״ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
טיפת תמצית וניל אמיתי 


ההכנה:
ממיסים במקרו או על בסיס בן מרי 100 גרם שוקולד עם 100 גרם חמאה, מלח ורבע כוס סוכר ומצננים
טורפים את החלמונים אחד אחד לתערובת השוקולד ולבסוף מוסיפים את הקמח ומערבב לעיסה אחידה.
מקציפים את שני החלבונים עם חצי כוס סוכר ומוסיפים בתנועות קיפול לתערובת השוקולד.
מעבירים את העיסה לתבנית מואורכת עם מעט ספריי שמן ואופים בתנור שחומם מראש למשך 20 דקות לערך.
מרתיחים שמנת מתוקה ומעבירים לתוכה 100 גרם שוקולד מריר וטיפת תמצית וניל.
שופכים את כל התערובת על העוגה לאחר שהצטננה הקרם יתקשה מעצמו והעוגה תהיה מושלמת









הקמח רב תכליתי ללא גלוטן של Refresh 
עשוי מקמחי תפו"א, טפיוקה ותירס איכותיים היוצרים את השילוב המושלם לאפייה מוצלחת. 
הקמח משווק כחלק מסדרת הקמחים והתערובות החדשה של Refresh הכוללת קמח רב תכליתי, תערובת ללחם, תערובת לעוגה בטעם שוקולד, תערובת לעוגות ותערובות לעוגיות. 

כל המוצרים נמכרים במחירים נמוכים מהמקבילים בקטגוריה, כחלק ממדיניות המחירים של החברה, המבקשת להביא מוצרי איכות ללא גלוטן במחיר שווה לכל כיס.  
סדרת המוצרים החדשה של Refresh  משווקת ברשתות המזון, חנויות הטבע ומיועדת לכלל הצרכנים, לרבות חולי צליאק ולנמנעים מגלוטן.

כשר פרווה בהשגחת הרבנות שדות נגב ובהשגחת הבד"ץ עדה חרדית.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 16.90 ₪ לאריזת 500 גרם.

להשיג ברשתות המזון וחנויות הטבע ברחבי הארץ. 








ריקי ברוך






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה