יום שבת, 3 במרץ 2018

ביס בצק עלים במלית תמרים ואגוזים בסירופ סוכר-כל השלבים







בכל פעם שמגיע חג הפורים אני מתגעגעת לבקלאווה של אמא. שנים שהיא היתה עושה אותה עמוסת אגוזים ושוחה בסירופ מתוק.
זוכרת את הימים ההם (שלא ישובו עוד.... ) אז אכלתי ללא יסורי מצפון ולא עניין אותי מהו סך הקלוריות החבוי בכל ביס.

השבת, פורים אנו חוגגים לאמא יום הולדת 87 .
לקראת הבראנץ אילתרתי קינוח חליפי מעניין והתוצאה שהשגתי מונחת כאן לפניכם.

קראתי לו-ביס בצק עלים במלית תמרים ואגוזים בסירופ סוכר
מספר שלבים בהכנת הקינוח אך עדיין מומלץ לטרוח.
להגיש קר התוצאה משתלמת.









המרכיבים:
חבילת בצק עלים מרודד
ממרח תמרים קנוי או 10 תמרים ללא גלעינים מבושלים עם 3 כפות מים 
חופן שקדים או אגוזי מלך או פקאנים 

סירופ סוכר
שלשת רבעי כוס סוכר
שליש כוס מים
3 טיפות לימון טרי סחוט
לערבב ולהביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה לעוד מספר דקות.














ההכנה:
לרדד מעט מאד את העלה על ניר אפיה
לפרוס רצועה רחבה ולחלק אותה למנות קטנות כמו אצבעות (ראו תצלום) 
לשים על כל "אצבע" מעט ממרח תמרים ומעליו שקד/אגוז
לגלגל ולהעביר לתבנית אפיה רחבה מרופדת בניר אפיה
לסיים את כל הכמות ולאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות עד הזהבה
להוציא מהתנור להעביר לתבנית פיירקס 
לבשל את הסירופ ולשפוך על "הביסים" האפויים.
לצנן.































ריקי ברוך




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה