יום שבת, 7 באפריל 2018

עוגיות שקדים




"צנצנת העוגיות כבר ריקה"! אמר לי בעלי הבקר כשישבנו לקפה ראשון של שבת. 
"אבל יש בצנצנת השניה את עוגיות הפסח"! עניתי לו מודעת לכך שלא נגע גם לא באחת מהן לאורך החג כולו.
"הן לא טעימות לי ממש יבשות" אמר. 
"קניתי לבקשת טל" השבתי להגנתי, "הוא מאוד אוהב אותן."

השתרר שקט! 
ככה זה בדרך כלל כשהוא לא אוהב משהו, משתדל לא לדבר על זה כדי שלא אפגע... 😎







כשסיימנו את הקפה הוצאתי מהמקרר מזולה, הנחתי על השיש מריצה בדמיוני אופציות לעוגיות שאכין בשובי מאימון השבת.
שיטוט קצר ברשת נתן לי רעיון לעוגיות שקדים והחלטתי להכין בצק חדש שלא עשיתי אף פעם ולהניח אותו עד שאשוב. 
כשהכל היה מוכן יצאתי לאימון. 

3 שעות אחר כך כשהתיישבתי לקפה שני, כבר עשיתי זאת תוך שאני מגלגלת עוגיות שהתוצאה הטעימה שלהם נמצאת כאן לפניכם.








  









הבצק
3 כוסות קמח רגיל
3/4 כוס סוכר
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
קליפת תפוז מגוררת
200 גרם מזולה או חמאה
חצי שקית אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס מים 
רבע כוס שמן
100 גרם שקדים מולבנים גרוסים
ללוש ליצור כדור לעטוף בניר נצמד ולקרר שעתיים.

**לקישוט חצאי שקדים מולבנים או פקאנים

ההכנה
לרפד תבנית בניר אפיה ולחמם את התנור.
לקרוץ מהבצק  עיגולים, לתת להם פחיסה קלה ולהניח על גבי התבנית הן תופחות ממש מעט.
לנעוץ בכל עוגיה חצי שקד או חצי פקאן או לסמן עם מזלג ולהכניס לאפיה של 15 דקות בחום 170 מעלות.


***
אפשר לפזר אבקת סוכר
אפשר למרוח ממרח שוקולד ולסגור עם עוגיה נוספת - עוגיות סנדוויץ.
מכל הכמות נוצר 74 עוגיות.




  
  












ריקי ברוך





תגובה 1: