יום שלישי, 29 באוגוסט 2023

עוגת דבש גזר וצימוקים - ראש השנה עם "תבואות"

 





לאורך כל השנה ובטח שלקראת חגי תשרי מציעה "תבואות" החברה המעולה המתמחה במזון אורגני
 וטבעי, מבחר עצום של מוצרים איכותיים, טבעיים ואורגניים, שטובים לגוף ולנשמה בארוחות החג ולא רק. 

השבוע הגיעו לטעימה והתנסות מספר מוצרים שמשולבים אצלי בתפריט במתכונים שונים ובדרכים יצירתיות. 
דבש אורגני: למנהג החג לשנה מתוקה לטבילת תפוח בדבש, וכמובן להמתקה והעשרה של מגוון מאכלים ותבשילים, משקאות, קינוחים, מאפים, עוגות, עוגיות ועוד. מצוין גם כמו שהוא, עם כפית... משקל 500 גרם. כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית.
אורז בסמטי אורגני: להכנת מגוון מנות ותוספות בטעמים שונים – לבן, עם טנזיה, רוטב קארי, קרם קוקוס, פפריקה ועגבניות, הרבה בצל מטוגן, ראס אל חנות, בהרט, גראם מסאלה ועוד. נהדר גם להכנת קינוחים כמו אורז בחלב או פודינג אורז. משקל 500 גרם. כשר פרווה בהשגחת בד"צ מחזיקי הדת.
צימוקים אורגניים: להעשרת מנות עיקריות, תוספות, קינוחים, עוגות, עוגיות, סלטים (ירקות, פירות, פסטה קרה ועוד), מנות ראשונות ועוד. כמובן שנהדר גם כחטיף אנרגייה לבד, או עם אגוזים או בוטנים מלוחים. משקל 250 גרם. כשר פרווה בהשגחת בד"צ מחזיקי הדת.
אותם ניתן להשיג ברשתות השיווק, בבתי טבע ובחנויות פרטיות.

את עוגת הדבש של ראש השנה מכירים אצלי היטיב. מדובר בעוגת דבש, גזר וצימוקים כהים. היא נימוחה, נפלאה, קלת הכנה, בעלת מרכיבים משובחים והכי חשוב שלא צריך להפריד את הביצים לטובת תוצאה נפלאה במראה משובב לב. 




עוגת דבש גזר וצימוקים לראש השנה

מרכיבים:
4 ביצים
1 כוס סוכר דמררה
1 כוס דבש אורגני תבואות
3/4 כוס שמן
2.5 כוסות קמח תופח
כוס תה רותח
2 גזרים מגוררים על פומפייה דקה
1 כוס צימוקים אורגניים של תבואות
1 כפית קנמון
קורט ציפורן לבחירה

ההכנה
לחמם תנור מראש על 160 מעלות
בקערת המיקסר להקציף את הביצים והסוכר לקצף תפוח במשך 5-6 דקות לפחות על מהירות גבוהה
להנמיך את המהירות ולזלף פנימה את הדבש ואת השמן
להוסיף קמח, קינמון ולבסוף את כוס התה החמה
להפסיק את פעולת המיקסר ולערבב לתוך התערובת (ידני) את הגזר ואחר כך את הצימוקים.
להעביר לתבנית משומנת מרופדת בניר אפיה

לאפות 40 דקות לערך ולבדוק שקיסם יוצא יבש
לצנן ולזלף מעל מעט דבש (לבחירה).

שנים רבות ידעתי שלא כדאי לי לגוון בסוגי אורז כי החברה שלי אוכלים רק אורז לבן. עם הזמן למדתי שאולי נכון לנסות מה שלא יהיה דומיננטי בטעמו וגיליתי שכולם כאן אוהבים אורז עם אטריות מה ששימש לי התחלה בכיוון נכון של יכולת להמשיך ולגוון עוד.
את האורז שאני מכינה אני מגישה חם ואם נשארה מהכמות שהכנתי, את מעבירה אותו לכלי חסין מתחת למנות עוף ותפוחי האדמה שכבר נאפו,  מחממת בטוסטר אובן על חום נמוך למשך זמן,  מה שהופך למעדן מושלם שכולם אוהבים.


אורז ואיטריות

2 כוסות אורז בסמטי של תבואות
חצי כוס אטריות דקיקות
3 כוסות מים
פלפל שחור גרוס
2 כפיות 

ההכנה
לשטוף ולסנן את האורז
בסיר קטן לחמם 2-3 כפות שמן זית להוסיף את האטריות. 
להקפיד לערבב כל הזמן עד שהאטריות משנות את צבען לזהוב - זהירות שלא יישרף!
להוסיף את האורז, המים והמלח להביא לרתיחה. 
לבשל מספר דקות ברתיחה כשהמים מבעבעים
להנמיך להבה ולכסות. להמשיך לבשל כ 18 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.






קרדיט: membio




















❤❤שנה טובה ומתוקה
ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה