יום רביעי, 22 במרץ 2017

רולדות בצק פריך במעדן תות שדה ואגוזים







השבוע הגיעה להתנסות צנצנת ענקית 500 גרם של מעדן תות שדה "סנדלפור", 100% פרי וללא תוספת סוכר. פתחתי את הצנצנת והתחלנו לטעום... ולטעום... ולטעום... אחרי שהבנתי שאם לא נפסיק לטעום לא יהיה לי במה למלא  את מאפה הרולדות שתכננתי לאפות לסופ"ש. 
הוצאתי מקסר הכנתי בצק והכנסתי לקרור. למחרת אפיתי רולדות מבצק פריך במילוי מעדן פרי 100% תות שדה ואגוזים





רולדות בצק פריך במעדן תות שדה ואגוזים


לבצק:
3.5 כוסות קמח תופח
  2 ביצים
 200 גרם חמאה רכה
 חצי כוס סוכר
 גרידת לימון
 2 שקיות סוכר וניל
 ללוש לבצק חלק, לעטוף בנילון נצמד ולהכניס ללילה למקרר.

למלית:
צנצנת מעדן פרי גדולה של סנדלפור 500 גרם
אגוזי מלך שבורים גס
מעט שומשום/קוקוס


ההכנה:
לחלק את הבצק לארבעה חלקים לרדד כל רבע לעלה למרוח ריבה לפזר אגוזי מלך שומשום ולגלגל.
להעביר לתבנית מרופדת בניר אפיה
לסמן על גבי הרולדות פסים או לחתוך למנות.
לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות עד הזהבה.











טיפ חשוב
כאשר אתם אופים רולדות מבצק פריך חשוב לבחור חומרי גלם איכותיים ולזכור לאזן את המתיקות ולהפחית סוכרים. ברולדות שהכנתי אני בחרתי להשתמש במעדן פרי ללא סוכר כי הפרי מכיל את הסוכר הטבעי מה גם שבבצק יש כמות מספקת. 








ריקי ברוך






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה