יום רביעי, 15 במרץ 2017

פלפלים ממולאים בקינואה ועדשים שחורות



בתקופה האחרונה אני מאתגרת את עצמי במתכונים של קינואה, אורז מלא, עדשים בצבעים השונים וחומוס. הנכונות של בני הבית לטעום שילובים חדשים מאפשרת לי לגוון ואני מנסה בכל פעם משהו חדש.
השבוע אחרי שאספתי את קופון ההתנסות החדש של שופרסל חפשתי אופציה לשלב את הקינואה והעדשים השחורות גם יחד והמתנתי לתגובה שלא אחרה לבוא. את המנה החלבית הגשתי בארוחת הערב המשפחתית עם סלטים טריים ומרק ירקות.




פלפלים ממולאים בקינואה ועדשים






המרכיבים

4 פלפלים אדומים מתוקים שושקה.
1/4 כוס קינואה
1/2 כוס עדשים שחורות
כוס וחצי ציר מרק (מכינה מראש)
1 בצל סגול קטן
שני גבעולי סלרי בהיר טרי 
גזר בינוני
קוביות מחצי גמבה אדומה ומעט פלפל חריף
שמן זית
טימין, רוזמרין ואורגנו יבשים חצי כפית מכל תבלין
1/3 כוס פרוסות זיתים שחורים/סגולים מגולענים 
50 גרם פטה/בולגרית לפרור מעל.




ההכנה 
לחצות ולנקות את הפלפלים הארוכים ולהניח על תבנית אפייה 
לשטוף את העדשים ואת הקינואה ולסנן.
להכניס את העדשים והקינואה לסיר ולהוסיף את ציר המרק להביא לרתיחה.
לכסות ולבשל עד צמצום הנוצלים על אש נמוכה, רבע שעה לערך ולכבות את האש.
המלצה חשובה-אני עזבתי את הסיר סגור למשך חצי שעה נוספת ובנתיים הכנתי את יתרת המלית.

לחתוך את הבצל הסגול, הסלרי והגזר לקוביות.
לחמם מעט שמן זית ולטגן קוביות הירקות עד שהבצל הופך שקוף והגזר מתרכך. 
הוסיף את עשבי התיבול ולהסיר מהאש.
לערבב בעדינות עם תבשיל העדשים והקינואה.
להוסיף פרוסות זיתים ולערבב בעדינות 
למלא בעדינות את הפלפים ולפורר מעל גבינת פטה או בולגרית 










לאפות בתנור שחומם מראש במשך 45 דקות 180 מעלות ומגישים עם סלט. 



 סלט קישואים עם ביצים קשות ורוטב שום










ארבעה המוצרים שהגיעו לטעימה השתלבו בארוחה. 
הרטבים לסלטים הקינואה והעדשים לפלפלים הממולאים האחרוחה היתה מושלמת. 












ריקי ברוך







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה