יום שבת, 11 במרץ 2017

סדנה להכנת קציצות חומוס עם בשר




מאז שהבת שלי אינה יכולה לאכול גלוטן וביצים אני מנסה להשתמש בתחליפים מותרים ועדיין להגיש לארוחת הסופ"ש מנות טעימות ומגוונות. 
למנת הקציצות שאני מכינה לכולם אני נוהגת להוסיף פרורי חלה וביצה ואילו לקציצות שהכנתי הפעם הוספתי גרעיני חומוס טחונים שבשלתי מבעוד מועד והוספתי לעיסת הקציצות - יצא מושלם.








לתערובת הקציצות
כוס גרעיני חומוס מבושלים וטחונים (הסבר בנפרד)
400 גרם בשר טחון
חופן פטרוזילה קצוצה
כף שום כתוש
מלח, פלפל גרוס
בצל בינוני קצוץ

ההכנה
בקערה רחבה לערבב את כל המרכיבים יחד
לשמן תבנית בתרסיס שמן זית
ליצור כדורי בשר ולהכניס למקרר למשך שעה לפחות
לפני האפיה להוסיף לתבנית בקציצות רוטב
זה יכל להיות ציר מרק מעורבב עם רסק משתי עגבניות טריות או מקופסה ומעט מלח
לאפות על חום גבוה 40-50 דקות 










 חומוס טחון ובשר טחון מתובל



 למקרר 



לאחר שעה או לילה

 לתנור










גרעיני חומוס מבושלים
להשרות למשך יום ולילה חצי קילו גרעיני חומוס. להחליף מים.
בבקר שלמחרת לסנן ולהכניס לסיר לחץ גדול עם מים.
להביא לרתיחה, לסגור את סיר הלחץ, להנמיך להבה ולבשל שעתיים.
לכבות להבה, לפתוח להוסיף שמן זית ומלח ולבשל 5 דקות נוספות.
לצנן ולחלק לקופסאות 
אפשר כמובן להקפיא או להכין מרק, ממרח חומוס, תבשילים ועוד... 












ריקי ברוך





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה