יום שישי, 10 במרץ 2017

סירות חצילים ממולאות ואפויות בתנור



אני מאוד אוהבת להכין שילובים שונים של חצילים ממולאים ומוסקה במנות אישיות.
השבוע החלטתי להכין סירות חצילים ממולאים בבשר ולאפות אותם בתנור.

בחרתי חצילים מאורכים ורוקנתי אותם בעדינות. אני יודעת שיש מי שמטגן את החצילים לפני שלב המילוי אבל אני העדפתי לאפות אותם בתנור. 
מי שאינו שומר בשר/חלב יכל לפזר מעל גבינה קשה מגוררת מכל סוג. 












המרכיבים
4-5 חצילים צרים וארוכים
ציר מרק או רוטב עגבניות לאפיה

לתערובת הבשר
בשר טחון 
פטרוזליה קצוצה
שום כתוש
מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה
בצל קצוץ
קוביות מגזר אחד 





הכנת המילוי במחבת


 שום כתוש, בצל וגזר


חתיכות קטנות של חצילים מתוך
  

 
 הוספת הבשר וטיגון קל




 מוכנים למילוי





ההכנה:

לרוקן את החצילים ולהשאיר דפנות לא דקות למדי
למלא את חצאי החצילים במלית המוכנה (תצלומים מעל)
לשמן תבנית אפיה ולהניח את החצילים בתוכה
לבזוק שמן מעל ולהכניס לתנור 15 דקות בכיסוי רדיד אלומניום  ואחר כך להסיר  ולהשחים בגריל. 





  
לתנור בתחילה עם ניר כסף ואחר כך לצריבה 





ריקי ברוך











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה