יום חמישי, 3 במאי 2018

סירות תפוחי אדמה בקרם פרש





בראנץ השבת של ילדותי התבסס שנים על בורקס, ביצים קשות, מיני גבינות, סלט ירקות טרי, זיתים, דג מלוח ופשטידת תרד. את תוספת תפוחי האדמה לארוחה הכרתי כאשר פגשתי את בעלי. ארוחת בקר שבת בביתם התבססה על תפוחי אדמה מבושלים במים, מעוכים עם ביצה קשה, תבלינים ומיונז.

עם השנים חיברתי מנות שיאפיינו את התא המשפחתי שלנו ובבראנץ חגיגי השבת הכנתי את סירות תפוחי האדמה בקרם פרש שהפכו למנה מעוררת תאבון קלה וטעימה בו זמנית. 








המרכיבים
תפוחי אדמה אדומים נקיים ומבושלים על מים

מלית
גביע קרם פרש השף "הלבן"
טבעות דקות של מגבעולי בצל ירוק טרי
חופן פטרוזיליה קצוצה
עשבי תיבול במטחנה
מעט פלפל גרוס ומלח.
חצי גביע יוגורט ביו תנובה 3% 

ההכנה
מנקים את תפוחי האדמה באופן יסודי, מכניסים לסיר גדול מכסים במים. מבשלים עד ריכוך. להקפיד שלא יתרכך מידי כדי שלא יתפורר, שוטפים במים דורמים קרים ומצננים

חוצים כל תפוח אדמה לשתי מנות ובעזרת כף פרזיאן מוציאים עיגול של תפוח אדמה מתוך הליבה
בקערה מערבבים את מרכיבי המלית לקרם אחיד, יש להשמר שלא יהיה דליל. 
עורמים על כל סירת תפוח אדמה- חצי תפוח כמות מהמלית, מניחים מעל את עיגול תפוח האדמה שהוצאנו מוקדם יותר ומפזרים עשבי תיבול במטחנה.

מקשטים בפטרוזילה ומגישים לצד סלט. 
















את המנה המצויינת הזו תוכלו להגיש בכל בראנץ, ארוח לעת ערב, בחג השבועות או בארוחת ערב משפחתית. היא מזינה וטעימה, אינה מכבידה ומכילה עושר של חומרי גלם. 













ריקי ברוך






תגובה 1:

  1. אני מכינה עם תפוחי אדמה אפויים בנייר כסף - יוצא מדהים!

    השבמחק