יום שבת, 26 באוקטובר 2019

רטבי הצ'אטני של "נפטון" הביאו את המסעדה ההודית הביתה - ויש גם מתכונים







חוזרים לשגרה, חוזרים לארוחות מדודות. לא עוד ארוחות דשנות לעת ערב. אפשר לשמור על שגרה ובריאות, לגוון תפריטים, לאזן טעמים ולאכול טוב. עצם העובדה שאנחנו פחות שעות במטבח אינה מבטלת את האופציה לאכול טעים... 

אחת הדרכים שאני ממליצה היא להשתמש ברטבים מוכנים בכמות מדודה ואפילו להחזיק אותם במקרר של המשרד בעבודה שיהיו זמנים לכל ארוחה שאנו מביאים מהבית.
חברת "נפטון" מציעה לנו סדרה של רטבי צ'אטני מקוריים, להכנה של מגוון מנות בדקות קצרות. 








צ'אטני
הוא שמו של רוטב מתובל ופיקנטי שמקורו בהודו, המכיל פירות ותבלינים ומיועד לתיבול, הגשה, הכנה והעשרה של מגוון מנות: בשר, עופות, דגים, תפוחי אדמה, אורז, קינואה, כמטבל ללחמים ולפיתות ועוד. סדרת הצ'אטני של "נפטון" נטולת תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל ומונוסודיום גלוטמט.
בהתאם למיתוג החדש מוצג הלוגו החדש בצבע כחול רויאל. 







צ'אטני מנגו מתוק מה שמתאים לתיבול, הקפצה, מרינדה והגשה. בין מרכיבי הרוטב: מנגו (21%), שמן, מלח, מים ותבלינים.
צ'אטני מנגו חריף שמתאים לבישול, הקפצה, מרינדה והגשה. בין מרכיבי הרוטב: מנגו (21%), שמן, מלח, מים ותבלינים.
וצ'אטני שזיף פיקנטי המתאים לבישול, הקפצה, מרינדה והגשה. בין מרכיבי הרוטב: שזיף, משמש, מנגו, שמן, מלח, מים ותבלינים.

המוצרים כשרים למהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית.
מחירים: 10.90 – 12.90 ש"ח (לבקבוק במשקל 370 גרם).
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות.






כבדי עוף ופטריות שמפיניון בצ'אטני שזיף פיקנטי
מצרכים:
1/4 צנצנת רוטב צ'אטני שזיף פיקנטי של "נפטון"
500 גרם כבד עוף
3-4 בצלצלי שאלוט, קלופים
1/2 סלסלת פטריות שמפיניון
3 כפות שמן
1/3 כוס יין אדום יבש או חצי יבש
* להגשה: בצל ירוק, פרוס דק
אופן ההכנה:
מחממים את השמן ומטגנים את הבצלצלים עד להשחמה.
מוסיפים את היין האדום, מנמיכים את הלהבה ומצמצמים את הרוטב, לחצי הכמות.
מוסיפים את הפטריות והכבד לטיגון קצר. מוסיפים את רוטב הצ'אטני שזיף פיקנטי, ומביאים לרתיחה. מכבים את האש, מוציאים את התכולה לכלי הגשה, מעטרים בבצל ירוק ומגישים מיד.










הום פרייז בצ'אטני מנגו מתוק
מצרכים (ל-4 מנות)
4-5 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות
4-5 כפות רוטב צ'אטני מנגו מתוק של "נפטון"
1 כף סויה מתוקה של "נפטון"
1 + 2 כפות שמן קנולה או חמניות
2 כפות שמנת צמחית
מלח, פלפל שחור גרוס
* להגשה: שומשום קלוי/קצח
אופן ההכנה:
מכניסים את תפוחי האדמה לסיר עם מים כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3 דקות. מסננים ושמים בקערה.
מוסיפים 2 כפות שמן, מלח ופלפל ומערבבים הכל. מעבירים לתבנית אפייה ומכניסים לתנור מחומם מראש לחום של 200 מעלות, עד להזהבה.
שמים 1 כף שמן במחבת רחבה/ווק, מוסיפים רוטב צ'אטני מנגו מתוק,רוטב סויה מתוקה של "נפטון" ואת השמנת הצמחית. מערבבים הכל ומביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים למחבת את תפוחי האדמה, מקפיצים 1- 2 דקות ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים מעל שומשום קלוי או קצח, ומגישים.





חזה עוף בצ'אטני מנגו חריף
מצרכים
1 בקבוק צ'אטני מנגו חריף של "נפטון"
4 שניצלים גדולים ועבים, או 2 פרפרים שלמים של חזה עוף, פרוסים לפילטים עבים (כ-1 ס"מ)
3 כפות קמח
שמן לטיגון
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
לערבב את הקמח והמלח. לקמח את חזה העוף מכל הצדדים. לחמם שמן במחבת, ולטגן את חזות העוף להזהבה קלה.
להניח את חזה העוף בצלחת הגשה. לנער את בקבוק הצ'אטני מנגו חריף של "נפטון" ולצקת מעט מעל.
להוסיף תלולית נאה של צ'אטני ליד חזה העוף, ולהגיש מיד.
























ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה