יום שלישי, 19 ביולי 2022

לחמניות בריוש נפלאות

 


לחמניות בריוש הן פינוק של שגרה בקרב אוכלוסיות בצרפת ובשוויץ. הם אוהבים אותה לצד הקפה של הבוקר בתוספת כפית ריבה משובחת. גם אני נוהגת להכין לעיתים לחמניות שכאלו ומגישה אותן בעיקר בבראנץ' או בארוחות ערב חגיגיות. 

השבוע הגיע להתנסות "קמח צרפתי לבריוש ולמאפי שמרים" של "קמח הארץ" ואני הוצאתי את המתכון שהיה בידי והכנתי לחמניות נפלאות שמהר מאוד הפכו לקינוח עם ריבה ושוקולד. הקמח הייחודי שדרג את התוצאה והשבחים היו בהתאם.





לחמניות בריוש נפלאות 
מרכיבים
2 ביצים
500 גרם קמח צרפתי לבריוש ולמאפי שמרים של "קמח הארץ"
רבע כוס סוכר
רבע כפית מלח
כף שמרים יבשים
שליש כוס חלב
200 גרם חמאה
200 גרם חלב  

למריחה:
חלמון +כף חלב

אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה להכניס בסדר הזה: החלב, הביצים, הסוכר, המלח והקמח. לערבב במהירות נמוכה במשך חמש דקות. 
2. להוסיף את השמרים ולערבב במהירות 2 עוד 5 דקות 
3. להוסיף את החמאה וללוש 10 דקות במהירות 
4. לתת לישה ידנית קלה לבצק על שיש מקומח ולהניח בקערה מקומחת. לתת לנוח שעתיים. 
5. להוציא את האוויר מהבצק. לחלק לכדורים ולהכניס לתבניות שקעים בינוניות משומנות לתת להם לתפוח שעה נוספת לפחות.
6. למרוח על הבריוש חלמון מעורבב עם כף חלב ולפזר סוכר גבישי - לא חובה 
7. לאפות 25-30 דקות ב170 מעלות. לחכות שהבריוש יתקרר ולזלול.





אם גם אתם אוהבים מאפים צרפתיים מהיום תוכלו כמוני להכין אותם בבית! 
טחנת "קמח הארץ" מציגה שני קמחי איכות מהסדרה הצרפתית: "קמח צרפתי לקונדיטוריה" ו"קמח צרפתי לבריוש ולמאפי שמרים". הקמחים מיובאים על ידי "קמח הארץ" מטחנת הקמחMoulins Bourgeois בצרפת, הפועלת משנת 1895.

הקמחים כוללים:

קמח צרפתי לקונדיטוריהT45 : קמח לבן בהיר ואיכותי, המופק ממרכז גרעין החיטה. דל בגלוטן. הקמח יציב מאוד ובעל מרקם רך והומוגני, תכונות המאפשרות אפייה ברמה הגבוהה ביותר של מאפי קונדיטוריה שונים ובהם עוגות, עוגיות, טארט ועוד.

קמח חיטה צרפתי לבריוש ומאפי שמריםT55 : קמח חיטה לבן, רב תכליתי, עשיר מאוד בחלבון. קמח צרפתי קלאסי האופייני מאוד לעולם האפייה הצרפתי ולמאפים עשירים בחמאה וממרחים כמאפי שמרים, בריוש וכדומה. תכונות הקמח מאפשרות קבלת תוצרים ברמה גבוהה ויכולת הכלה של תוספות כמו חמאה, קרמים ופירות, תוך שמירה על איכות הבצק וטעמו הייחודי.

הכירו את טחנת Moulins Bourgeois: הטחנה, מהמובילות בצרפת, ממוקמת מזרחית לפריז ומספקת מתוצרתה למאפיות ולקונדיטוריות ברמות הגבוהות ביותר בפריז והסביבה. הגרעינים נבחרים בקפידה מיבולים ברדיוס של כ-100 ק"מ מהטחנה. במקביל ובנוסף לשרשרת בקרת האיכות, פועלות בטחנה שלוש מאפיות שמטרתן בדיקת איכות מעשית של כל הקמחים המיוצרים בה. להשיג באתר טחנת "קמח הארץ". 

"קמח הארץ" מציעה מתכון להכנת בריוש טעים:
חומרים (להכנת 20 לחמניות)


1 ק"ג קמח T55 גריו – קמח צרפתי לבריוש ומאפי שמרים של "קמח הארץ"*
300 מ"ל חלב
300 גרם ביצים
20 גרם מלח
150 גרם סוכר
12 גרם שמרים יבשים
400 גרם חמאה
*) ניתן להמיר 400 גרם בקמח T65 מסורתי של "קמח הארץ")


אופן ההכנה

מניחים את כל החומרים, מלבד החמאה, בקערת המיקסר ולשים כ-10 דקות במהירות נמוכה, ו-5 דקות נוספות במהירות גבוהה.
מוסיפים את החמאה בחתיכות קטנות, תוך כדי לישה, כל פעם קצת, עד שכל החמאה נטמעת בבצק. כ- 7 - 8 דקות לישה נוספות סך הכול.
יוצרים כדור מהבצק ומניחים להתפחה במקרר למשך הלילה (כ-12 שעות).
לאחר התפיחה מחלקים את הבצק לחתיכות של 100 גרם ומניחים למנוחה של כחצי שעה.
לאחר מכן יוצרים מכל כדור את הצורה הרצויה ומניחים לתפיחה סופית של כשעתיים, בטמפרטורת החדר.
מחממים תנור ל-160- 170 מעלות.
מברישים את הבריושים בביצה ואופים 20-30 דקות, עד קבלת צבע זהוב.




















ריקי ברוך


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה