יום שישי, 17 בפברואר 2023

ריזוטו ארבוריו באפונה, פטריות וכרשה- מנה חלבית נפלאה

 


שני מוצרים נפלאים מבית "פסטה ריקו" הגיעו השבוע להתנסות. בכל שקשור לאורז-ריזוטו אוהבים אצלי בכל צורה וטעם אבל יותר מכל אוהבים אותו נקי, חלק ובטעמו המקורי על בסיס הכנת אורז לבן רגיל. כדי לשדרג את המנה שאביא כאן בחרתי להכין את ההצעה המוגשת באתר פסטה ריקו והיא יצאה מושלמת לצד שעועית ירוקה ברוטב העגבניות, שעועית טרייה שאני תמיד מעדיפה על פני הקפואה בשקית (טעם שונה לחלוטין).


ריזוטו ארבוריו של "פסטה ריקו"
ריזוטו היא מנת אורז בעלת מרקם חלק ועשיר שמקורה בצפון איטליה. זן האורז המזוהה ביותר עם המנה הוא ארבוריו, המעניק למנה מרקם רך וקטיפתי הודות לכמות העמילן הרבה המשתחררת ממנו, וליכולתו לספוח כמות רבה של מים בעת הבישול. הריזוטו של פסטה ריקו מזן ארבוריו מורכב מ 100% זן ארבוריו (אינו מעורבב עם זנים נוספים) ומתאים להכנת מנות ריזוטו מושלמות.

ריזוטו בירקות-מתכון חלבי
מצרכים:
שקית 800 גר’ ריזוטו ארבוריו “ריקו”
50 גר’ חמאה + כף שמן זית
2 כפות יין לבן
ציר ירקות/מים
כרישה בינונית קצוצה (רק חלק לבן)
בצל לבן בינוני קצוץ
פטריות פורטובלו ושמפיניון קצוצות
4 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל, שאטה גרוס, אגוז מוסקט טחון.
גראנה פדנו/פרמז’ן
אפונה קפואה
בצל ירוק קצוץ דק

ההכנה:
מחממים מחבת על להבה בינונית, מטגנים ב 50 גר’ חמאה יחד עם כף שמן זית את הבצל והכרישה הקצוצה עד להזהבה (השמן מונע את שריפת החמאה).
מוסיפים לטיגון את הפטריות הקצוצות, שיני השום והריזוטו.
מטגנים הכול יחד עד לתחילת הדבקות לקרקעית הסיר (ניתן לראות קרום דק מאוד של חמאה).
מוסיפים יין לבן – מאדים כדקה ואז מתחילים להוסיף את הנוזל בשלבים. ניתן להוסיף כנוזל: ציר עוף /ציר בקר / ציר ירקות /מים
מוסיפים נוזל עד שהאורז מכוסה לגמרי (לא יותר ולא פחות), מעבירים ללהבה קטנה- בינונית ומקפידים לערבב היטב במשך כל זמן הבישול.
כאשר רואים שהנוזלים הצטמצמו, ניתן להוסיף עוד מצקת מן הנוזל, ולאחר אידוי הנוזלים, עוד מצקת של נוזל (סה”כ מוסיפים 3 פעמים נוזל). לא לשכוח לערבב כל זמן הבישול.
אחרי שמוסיפים בפעם האחרונה את הנוזל, מוסיפים גם: גראנה פדנו או פרמז’ן מגורדת, אפונה, ובצל ירוק קצוץ ומאחדים הכול יחד.
להגשה: מניחים את הריזוטו בקערה ומעליו מסדרים גילופי גראנה פדנו או פרמז’ן, פטרייה צרובה וארטישוק אלה רומנה צרוב.




סימון תזונתי ל-100 גרם מוצר לפני בישול:
אנרגיה (קלוריות) 347
חלבונים (גרם) 7.4
סך הפחמימות (גרם) 78
מתוכן
סוכרים (גרם) 0.3
שומנים (גרם) 0.6
נתרן (מ”ג) 4



כשרות: מהדרין רבנות בית דגן ובד"צ בית יוסף.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 19.90 לאריזת 800 גרם.
להשיג ברשתות השיווק ובאתר האינטרנט של פסטה ריקו.






רוטב עגבניות חתוכות דק של "פסטה ריקו"





את רוטב העגבניות כאמור שלבתי במנה של שעועית ירוקה עליה פוזרו נתחי חזה עוף שאני נוהגת לבשל בתוך מרק ירקות, מה שמספיג בו טעמים נפלאים, נפרס לפרוסות דקות ומעורבב עם השעועית ויוצר מנת חלבון ופחמימה מעולה. המנה מצטרפת לצד הריזוטו הנפלא שהבאתי כאן מעל.

אם גם אתם אוהבים מנות על בסיס חומרי גלם איכותיים, מנות שאינן מכבידות על הגוף דלות שמן ופחמימות נסו גם אתם. עשרות מתכונים נפלאים ישלבו את הרוטב המושלם הזה החל בפיצות, פסטות, ממולאים, סלטי חצילים קלויים, לאזניה, מוסקה ועוד.



רוטב העגבניות המשובח מיוצר מעגבניות הגדלות באי סרדיניה האיטלקי במשך יותר מ -40 שנה. האדמה הסרדינית מטפחת עגבנייה מתוקה ללא שימוש בחומרי הדברה; העגבניות העסיסיות שגדלות באזור זה נותנות טעימה מהשמש האיטלקית. כל חומרי הגלם מגיעים אך ורק מהאזורים המתאימים היסטורית לגידול העגבניות, ובזכות המקצועיות והמיומנות של היצרנים והמיקרו אקלים המיוחד, שמבטיח את הלחות ואחוז המלח הנכון בשדות .לאחר שנאספו מהשדות הן מועברות מיד למפעל, שם הן מעובדות ונארזות תוך מספר שעות, תוך שמירה על הטעם ועל המאפיינים התזונתיים של הפרי הטרי. מגוון מוצרי העגבניות של ריקו מאפשרים לכם ליהנות ממגוון רטבים ומוצרי בסיס מעגבניות איכותיות וטעימות שמגיעות היישר מסרדיניה- איטליה.




כשרות: מהדרין רבנות בית דגן ובד"צ בית יוסף.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 13.90 ₪ לבקבוק 680 גרם.
להשיג ברשתות השיווק ובאתר האינטרנט של פסטה ריקו.




























ריקי ברוך

תיוג











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה