יום חמישי, 9 בפברואר 2023

לחם כפרי ללא גלוטן - מתכון מנצח





כבר מזמן שהיא הפכה להיות אופה בחסד, מוציאה מהתנור לחמים, לחמניות ומאפים באיכות שלא מביישת מאפיה מקצועית בעלת שם. רותם אחותי הצעירה היא האופה המשפחתית שלנו וכמי שמתגוררת בדרום היא מגיעה אחת לתקופה למפעל "קמח הארץ" שבמושב כוכב מיכאל שבחבל לכיש, מרחק רבע שעה מהבית ורוכשת ממגוון קמחי האיכות המשמשים אותה לתקופה הקרובה. 


השבוע החלטנו לאפות יחד עם הקמח שהגיע להתנסות תערובת MOLINO איטלקית ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, המתאימה להכנת לחם ולחמניות כפריים טעימים שמשיקה בימים אלו טחנת "קמח הארץ". 
התערובת עשירה בחלבון (12%) ובסיבים תזונתיים (כ-7%) והיא מכילה 47% קמחים ובהם קמחי מקור מלאים מסוגים שונים, עשירים בטעם: אורז מלא, דוחן חום מלא, כוסמת, זרעי פשתן ועדשים.

מאריזה אחת של מולינו כפרי אפשר לאפות 2 כיכרות לחם במשקל 600 גרם כל אחת (לפני אפייה) או כ-12 לחמניות, במרקם אוורירי ורך ובצבע עמוק. תוצאות האפייה בשימוש בתערובת מולינו אינן נופלות מאלו של קמחים רגילים מבחינת הטעם, המראה ונוחות העבודה.

התערובת החדשה מצטרפת לסדרת התערובות האיכותיות של מולינו לאפייה ללא גלוטן, המיובאת על ידי "קמח הארץ" ובהם תערובות להכנת עוגות בחושות, לחמים, פיתות, פיצות ועוד; תערובת על בסיס עמילן חיטה להכנת מאפים מסוגים שונים, ועוד.

כשרות: פרווה בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
להשיג באתר טחנת "קמח הארץ", ברשתות וחנויות טבע וללא גלוטן ברחבי הארץ.


התוצאה היתה משובבת לב ובטן. הלחמים יצאו חמים, פריכים, בקליפה קריספית נהדרת, ערכנו שולחן עם חמאה טובה, זיתים, גבינות קשות, ירקות טריים וישבנו להתענג.
תערובת הקמח מולינו הקלה על תהליך ההכנה והטעם משובח - זכרו לא רק לנמנעים מגלוטן!


"קמח הארץ" מציעה מתכון של לחם כפרי ללא גלוטן
מרכיבים
500 גרם (שקית) תערובת מולינו כפרי ללא גלוטן
700 מ"ל מים פושרים (כ-32 מעלות)
13 מ"ל שמן
13 גרם סוכר
13 גרם שמרים
13 גרם מלח
(אנחנו הוספנו אגוזי מלך שבורים)

אופן ההכנה
מכניסים את כל המרכיבים למיקסר ולשים במהירות נמוכה 4- 6 דקות. מגבירים מהירות ולשים עוד 2 -4 דקות
מוציאים את הבצק למשטח העבודה

לאפיית לחם

מכניסים את הבצק לתבנית הרצויה ומכסים במגבת לחה

לאפיית לחמניות
 מכדררים את הבצק לכדורים של כ-100 גרם כל אחד (או לצורה של לחמניית אצבע) ומניחים על תבנית/משטח העבודה, מכוסה במגבת לחה
מתפיחים כשעה (50- 60 דקות) בטמפרטורת החדר

אפייה
לחמם תנור ל220 מעלות
לחם: כ-50 דקות; לחמניות: כ-15 דקות (בתנור שחומם מראש)
מוציאים מהתנור בזהירות. משאירים בצד מכוסה במגבת, עד לצינון מלא
*זמן האפייה והטמפרטורה עשויים להשתנות בין תנור לתנור.



קמח הארץ" הינה טחנת קמח ישראלית (מ-2009) במושב כוכב מיכאל, המייצרת ומשווקת קמחי איכות במחירים הוגנים. הקמחים הנטחנים בה מכילים את גרעין החיטה בשלמותו, כולל הסובין והנבט. הקמחים המיובאים מגיעים מטחנות קמח מובילות ומתמחות בגרמניה, בצרפת ובאיטליה.
 הטחנה, על פי חזונו של מייסדה, אמנון ברזין, נותנת מענה לאופה הביתי והמקצועי ומספקת קמחים איכותיים ומוכרים לצד קמחים נדירים ומיוחדים. בין הקמחים: קמחים מלאים ממגוון דגנים; קמח פיצה; קמחים צרפתיים; קמחים מדגנים עתיקים; קמחי פרימיום ועוד. כמו כן משווקת הטחנה את המותג נטול הגלוטן "מולינו", הכולל דברי מאפה, תערובות לאפייה ועוד. צמוד לטחנה פועל בית מאפה ללחמי מחמצת טריים, הבודק הלכה למעשה את מגוון הקמחים ומשמש מוקד ידע.














ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה