יום רביעי, 12 באוקטובר 2016

ירקות אפויים חגיגת צבעים מעוררי תאבון





אני אוהבת אותם בכל צורה או שילוב כל עוד יהיו מתובלים אך במעט ולא יצללו ברוטב עמוס קלוריות, שמן ושום. נכון, יש לי תנאים בכל שנוגע לירקות מתוך הבחירה המועדפת שירקות ופירות הכי טעימים בצורתם המקורית וכמות שהם.










המרכיבים:
כל ירק שאתם אוהבים. 

קישואים
2 פלפלים ירוקים
2 גמבה
פרחי כרובית
כמובן שאפשר להוסיף גם קולורבי, דלורית, בטטה, בצל, חציל, שומר וכו... 

ההכנה:
שתפתי ופרסתי דק (דק למדי לטעמי) את הירקות
קצצתי שמיר טרי
העברתי הכל לקערה עמוקה 
תיבלתי בשמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס.
ערבבתי הכל והשארתי בקערה למשך שעה

לאחר שנספגו הטעמים, העברתי לתבנית רחבה והכנסתי לתנור בחום טורבו על 220 מעלות. 
אני ממליצה לכסות בשלב הראשון של האפיה. 











בשלב שני קצצתי סלט ירקות גדול כמו שאני נווהגת תמיד ובמקום לתבל אותו הוספתי כמות נדיבה מהירקות האפויים. התוצאה מנה נפלאה צבעונית ומשביעה.





סלט ירקות טריים

המנה המשולבת 

  
  




ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה