יום שני, 31 באוקטובר 2016

לביבות עדשים וקינואה






את יצירת המופת הזו "רקחה" בתי הבכורה שעד לפני שנה לא חשבה שמטבח זה מקום שיש להיכנס אליו כי בכל מקרה אמא מכינה את הכל... מאז שעברו לבית משלהם היא שבה ומפתיעה אותי מחדש. בחודשים האחרונים היא אימצה לעצמה תפריט בריאות מדוייק ומנסה לגוון בו בדרכים שונות תוך שהיא מקפידה על חומרי גלם בריאים, מזינים.

את לביבות העדשים וקינואה הכינה תוך כדי ניסוי וטעייה. והתוצאה היתה מושלמת במראה ובטעם. היא בחרה באפיה על גבי פלנצ'ה עם מעט ספריי שמן.


קבלו מתכון לארוחה מזינה בתוספת סלט ירקות. לביבות עדשים וקינואה מנת בריאות דלת קלוריות. 



המרכיבים:
חצי כוס עדשים אדומות מבושלות מסוננות 
חצי כוס קינואה מבושלת 
1 פלפל אדום טרי
1 בצל קצוץ
1 ביצה 
פרוזליה קצוצה דק
1 כפית פפריקה אדומה 
1 כפית גריל עוף
1/2 כפית צ'ילי חריף 
1/2 כפית שום כתוש
מלח, פלפל
(אופציה להוסיף בולגרית מגוררת)
מעט ספריי שמן להתזה על הפלנצ'ה, אפשר גם בגריל או מחבת פסים.









ההכנה:
שלב א
לבשל את העדשים האדומות ולסנן
לבשל את הקינואה ולצנן
להכניס למקסר או בבלנדר מוט לקצוץ את: ביצה, העדשים, הבצל, הפלפל, הפטרוזיליה והתבלינים. חשוב לגרוס לעיסה לא חלקה יותר אסטטי יותר טעים. 
להוסיף את הקינואה ולערבב ידני.
להכניס למקרר עד למחצית השעה. 

















שלב ב
לחמם היטב את הפלנצ'ה ולרסס במעט ספרי שמן
ליצור לביבות ולהניח על גבי הפסים
לאפות מצד אחד להפוך רק אחרי שהוא נאפה היטיב (מי שבוחר להוסיף למרכיבים גם כף קמח יקבל לביבות מלוכדות יותר)
כל שנותר הוא... להכין סלט ירקות גדול ולהנות מארוחת בריאות מזינה ומשביעה.

קרדיט מתכון ותמונות -יערה ברוך






ריקי ברוך







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה