יום רביעי, 6 בספטמבר 2017

עוגיות ריבת חלב ואגוזי מלך.




את עוגיות התה-קפה האלו אני מכינה בווריאציות שונות ולכן לא נמאס לי להכין ולמשפוחה שלי לא נמאס מלנשנש. הבת שלי תמיד אורזת את משלוח המנות שלה ושל לבעלה קצת אחרי שהן יוצאות חמות מהתנור וזוכרת את ההנחיות הברורות שאין לסגור את הקופסה עד שהעוגיות התקררו באופן מוחלט!















לבצק
כוס קמח כוסמין
שתי כוסות וחצי קמח לבן 
שני שליש כוס סוכר
200 גרם מרגרינה מזולה
1 שקית אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
ביצה גדולה
חצי כוס שומשום לבן 
ללוש יחד לבצק אחיד, לכסות בניילון ולהשאיר לילה במקרר.

למלית
צנצנת ריבת חלב 
אגוזי מלך גרוסים גס

ההכנה
לחלק את הבצק לרבעה חלקים
בין שני ניירות אפיה לרדד כל רבע לצורת מלבן. 
למרוח ריבת חלב ולפזר אגוזי מלך שבורים גס. 
לגלגל בסיוע ניר האפיה
להעביר לתבנית אפיה מרופדת בניר אפייה
לחתוך לעוגיות  
לאפות עד 170 מעלות
להוציא לצנן מעט ואז לחתוך את העוגיות בסכין חידה
לצנן על גבי רשת ולאחרי מספר שעות להעביר לצנצנת אטומה.
















ריקי ברוך 



4 תגובות:

  1. תשובות
    1. האם לאפות ללא חיתוך לעוגיות וכמה זמן אפיה?
      תודה

      מחק
  2. מושלםםםם
    בשניה שיצאו מהתנור נטרפה חצי מהכמות

    השבמחק