יום חמישי, 21 בספטמבר 2017

שעועית ירוקה, בטטה ועגבניות





אני אוהבת מאד שעועית ירוקה. אין כמו שעועית ירוקה טריה הנשברת לשניים ברגע שאני מקפלת אותה במרכז. טריות היא ההבטחה לטעם משובח, אלא שלא בכל ימות השנה ניתן למצא בשוק שעועית ירוקה טריה והשקיות הקפואות הן תחליף נח להכנה מהירה.


כדי לשדרג את טעמה של השעועית אני מוסיפה בזמן הבישול מינים שונים של ירקות. 
השבוע הכנתי את השעועית עם בטטה ועגבניות. מעט מכל דבר והמנה שהתקבלה היתה צבעונית, טעימה ומשביעה.






המרכיבים
שקית של שעועית ירוקה שלמה קפואה - 800 גרם

בטטה קטנה מגוררת גס
קוביות מ2-3 עגבניות טריות
שמן זית
מלח, פלפל גרוס, עשבי תיבול במטחנה.


ההכנה
להוציא את השעועית מהפריזר לחצי הפשרה
להעביר לסיר רחב ולהוסיף מים ומעט מלח
לבשל מספר דקות לרתיחה להוסיף שמן זית, בטטה מגוררת וקוביות עגבניות
לבשל מספר דקות על אש גבוהה, להוסיף עשבי תיבול ופלפל גרוס,
להנמיך להבה, לכסות ולבשל מחצית השעה. 
















ריקי ברוך




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה